Efter 10 års venten: Viborg slog FC Midtjylland i målrigt opgør

For første gang i ti år slog Viborg FF lørdag aften FC Midtjylland i Alka Superligaen. 2-4 endte kampen i Herning.

Ikke siden José Roberto Mota scorede det enlige mål i en 1-0-sejr i 2005, har Viborg FF besejret lokalrivalerne FC Midtjylland i den bedste danske række. I hvert fald ikke indtil lørdag aften, hvor de kom fra Herning med en 2-4-sejr - den første i 12 forsøg.

Kampen startede i højt tempo, og begge mandskaber havde et par behjertede forsøg i løbet af de første ti minutter. Det var dog også kendetegnende for indledningen, at ingen af holdene var i stand til at skabe store, åbne chancer.

Efter en meget lige start var det Viborg, der var først til at komme på tavlen. Serge Deblé driblede lidt rundt på venstrekanten og sendte et indlæg ind i feltet. Her kom lille Osama Akharraz med god timing i både sit løb og sit spring og headede bolden i mål.

Deblé var i det hele taget meget aktiv i første halvleg, og efter 31 minutter var det ham, der fordoblede Viborgs føring. FC Midtjylland dækkede forfærdeligt op ved et hjørnespark, som endte ved en helt fri Deblé ved bagerste stolpe. Her kunne han fra kort afstand sparke bolden i mål, efter han havde haft tid til at tæmme bolden først.

Dermed ramte Viborg FCM med nogle af de ting, som ellers typisk er mestrenes forcer: hovedspil og dødsbolde.

Der skulle dog kun gå tre minutter, før hjemmeholdet fik reduceret. Efter nogle fine kombinationer endte bolden ved André Rømer, der fra baglinjen sendte et fladt indlæg ind gennem det lille felt. Her stod Mikkel Duelund klar til at sætte foden på og sende bolden ind i målet.

En hektisk første halvleg sluttede 2-1 til Viborg, og anden halvleg skulle vise sig at blive tilsvarende tempofyldt.

Først brændte Akharraz en chance, hvor han var helt alene igennem med Mikkel Andersen i FCM's mål, og efter en god times spil udlignede Erik Sviatchenko. Paul Onuachu sendte et indlæg på overliggeren, og riposten kom Sviatchenko højest til og kunne sende sit hovedstød i en blød bue over Peter Friis Jensen i Viborg-målet. Holdet havde ellers vundet alle ti kampe, hvori anfører Sviatchenko havde scoret forinden, men den statistik er altså brudt med aftenens nederlag.

Igen skulle der kun gå fem minutter, før der blev scoret. Og igen var Deblé og Akharraz ophavsmændene. Deblé førte nærmest ene mand bolden frem i en kontra, og han sendte et indlæg ind til Akharraz, der helt fri med en meter til mål kunne score med hovedet for anden gang i kampen.

Herefter satte FC Midtjylland alt ind på at få det udlignende mål, men i stedet for 3-3 blev det 2-4 kort før tid. Lukas Lerager forsøgte i en kontra at spille bolden på tværs i feltet til Deblé, men ramte Kian Hansen på låret. Uheldigvis for Hansen endte det med at blive en perfekt lobbold over hovedet på hans egen målmand, og så var den kamp ellers lukket.

Med sejren har Viborg ni point ned til Hobro IK på sidstepladsen, men dog også spillet en kamp mere end nordjyderne. I den anden ende af tabellen missede FC Midtjylland, der nu har tabt fire kampe på stribe i alle turneringer, muligheden for at stryge forbi FC København på førstepladsen.