FC Nordsjælland måtte nøjes med 2-0-sejr

FC Nordsjælland vandt med 2-0, men det kunne være blevet til en meget større sejr.

FC Nordsjælland fik en fuldstændig fortjent sejr, da Brøndby søndag aften blev sendt hjem til Vestegnen med et 0-2-nederlag i bagagen. Tilskuerne på Farum Park kunne varme sig på scoringer fra Joshua John og Kasper Lorentzen, mens Dario Dumic blev udvist mod slutningen af første halvleg.

Det tog ikke lang tid, før de fremmødte på Farum Park første gang kunne varme sig. Joshua John tager et karakteristisk træk ind i banen og kanonerer bolden imod Brøndby-målet, hvor Hradecky ikke formår at holde bolden ude af netmaskerne. Selvom kuglen var placeret tæt op af stolpen, må den finske keeper tage sin del af skylden for, at mandskabet var bagud efter kun seks minutter.

Joshua John fik igen muligheden efter en halv time, da han fik en friløber fra midten af banen, hvor han overspurtede Dario Dumic i Brøndby-forsvaret, der ikke havde en chance mod den lynhurtige hollænder. Denne gang kunne Hradecky dog trække sig sejrrigt ud af den interne duel, da han med en flot fodparade denne gang kunne holde bolden ude af netmaskerne.

Dumic så heller ikke heldig ud efter 40 minutter, hvor Martin Vingaard smart fik lavet en hurtig vending på den store forsvarsspiller midt på banen. Her vælger Brøndby-spilleren at sikre sig med ikke lovlige midler, at Vingaard ikke kom videre, og blev derfor præsenteret for sit andet guel kort i kampen, og derfor sendt tidligt i bad.

Brøndby-forsvareren gjorde tydeligt opmærksom på, at han kun havde begået to frispark i kampen, men da begge forseelser var til gule kort, virkede udvisningen helt på sin plads.

Kort efter pausen blev ondt værre for gæsterne, da Uffe Bech blev sendt ud i frimærket, hvor han på den mest følte manér sendte bolden i en blød bue mod bagerste stolpe, hvor den tidligere Brøndby-spiller Kasper Lorentzen uden større problemer kunne sparke bolden i nettet til en 2-0 føring.

Blot minutter senere kunne det have set meget værre ud for Brøndby, da Anders "AC" Christiansen smadrede bolden på overliggeren, hvorefter bolden sprang ned ganske tæt på mållinjen, uden den dog passerede den hvide kridtstreg.

Det inspirerede måske Brøndby-spillerne en smule, for ganske kort efter var det gæsterne, der var tæt på en scoring. Et frispark fra Thomas Kahlenberg fandt den indskiftede Martin Albrechtsen, som fik afsluttet mod mål, men FC Nordsjælland-forsvaret fik clearet bolden på stregen.

I anden halvleg kunne det være gået helt galt for gæsterne, da FC Nordsjælland indledte et større bombardement mod Brøndby-målet, hvor Lukas Hradecky leverede den ene storslåede redning efter den anden. Havde det ikke været for den sprælske finne med handskerne, så ville Brøndbys nederlag være blevet meget større.

Med sejren kommer FC Nordsjælland op på siden af Brøndby IF i Superligaen, hvor begge mandskaber har hentet 24 points efter 16 kampe.