FC Vestsjælland sænkede modløst OB-mandskab

Nedturen fortsætter for OB. 3-1-nederlaget til FC Vestsjælland var en billig udgang for Troels Bechs tropper der ofte virkede modløse mod et omvendt veloplagt hjemmehold.

Efter et 2-1-nederlaget til oprykkerne fra Hobro skulle OB i dag forsøge at revanchere den dårlige Superliga-premiere. Men det blev kun endnu værre for Troels Bechs tropper.

Hjemmeholdet FC Vestjælland vandt 3-1 og kunne let have kørt et i forvejen totalt afklædt OB-hold helt ned under sokkeholderne.

Slagelse-klubben dominerede hele kampen og havde så mange oplagte scoringschancer, at fynboerne skylder Mads Toppel en tak for sine mange redninger. En enkelt træffer af Emil Larsen gav undervejs OB et spinkelt håb, men vestsjællænderne havde ikke mærkbare problemer med at køre sejren hjem.

Efter bare ni minutter førte et flot og hurtigt etableret angrebsspil til den første scoring. Bolden havnede inde hos Rasmus Festersen, der kunne glide ind i indlægget fra Anders Due og sende bolden i mål.

OB’s chancer blev denne fredag aften ikke bedre af, at Rasmus Falk led af et maveonde, og derfor måtte lade sig udskifte.

Men samtidig kom mavepusteren, der trak næsten al luft ud af fynboerne.

FC Vestsjælland spillede en et-to foran OB-feltet, men den kombination brød Ari Skulason ind i ved at sende bolden ind i eget net. Efter det mærkværdige selvmål virkede OB’erne fuldstændigt modløse.

Til sidst i første halvleg fik FC Vestsjællands Henrik Madsen en oplagt scoringsmulighed på en ripost, da Mads Toppel halvklarede et afbrækket skud, men midtbanespilleren bankede bolden tilbage ind i kroppen af OB-keeperen. En yderst oplagt scoringschance, der let kunne have sikret vestsjællænderne sejren på et tidligere stadium.

OB kom imidlertid lidt bedre ud af omklædningsrummet efter pausen, men efter 49 minutter gjorde Marc Rochester en ende på stort set al OB-håb, da han bankede bolden ind fra distancen med et flot, hårdt placeret skud.

Hjemmeholdets Jean-Claude Bozga havde få minutter efter endnu en gigantisk chance, men måtte se sit skud fra få meters afstand afværget på stregen, og så levede kampen igen en smule op, da Emil Larsen reducerede for gæsterne med 26 minutter tilbage af opgøret, hvor han opsnappede en lang bold og fik sparket den ind bag Thomas Mikkelsen på sin egen returbold.

Vestsjælland begyndte at sjuske lidt i boldomgangen mod kampens afslutning, men OB havde kun et par sporadiske spark fra distancen, og dermed kan klubben godt begynde at vende sig til nedrykningssnakken, hvis ikke holdet snart ser skriften på væggen.