FCK smed point mod Randers FC

Løverne fra FC København forsøgte at spise hestene fra Randers FC, men gæsterne bed fra sig og fik 1-1 med fra Telia Parken.

Tipsbladet.dk i Telia Parken

FC Midtjylland vinder og vinder, og det tvinger FC København til at gøre det samme. Det har løverne været gode til indtil videre i foråret, men hestene fra Randers FC bed fra sig søndag aften i Telia Parken. 1-1 endte opgøret, og dermed tabte FCK endnu et skridt i mesterskabskampen.

Det var en meget rolig og chancefattig indledning på kampen, tilskuerne i Telia Parken blev vidner til. Det første der bare mindede om en chance kom efter 22 minutter, hvor både Nicolai Jørgensen og Rurik Gislason fik afsluttet efter en dødbold fra Ludwig Augustinsson, men det blev aldrig rigtig farligt.

Farligt blev det til gengæld kort efter, da Daniel Amartey forsøgte sig med et langskud ala det, han smadrede op i krydset mod Brøndby, men denne gang susede bolden lige forbi.

41 minutter skulle der gå, før Randers FC meldte sig ind i kampen med en farlig afslutning. Viktor Lundberg fik pludselig masser af plads på kanten af feltet, og afslutningen blev rettet af på vej ind mod Stephan Andersen, men FCK-keeperen klarede skærene.

Nej, det var bestemt ikke en chancerig første halvleg i Danmarks nationalarena. Det var FCK, der dikterede spillet, men den kronjyske defensiv var solid som beton.

0-0 ved pausen.

Fra anden halvlegs start stod det klart, at der skulle et mål til at få gang i festlighederne. Og det faldt efter tre minutter. Andreas Cornelius fik kæmpet sig til bolden og lagt den til rette for Tom Høgli. Han skubbede den videre til Nicolai Jørgensen, der kæmpede bravt for at komme på skudhold. Da det endelig lykkedes, bankede han et klassemål i netmaskerne til 1-0.

Så skulle Randers pludselig frem - noget, der havde virket til at ligge fjernt for dem i de første 48 minutter af kampen.

Så gik det straks bedre for FCK og Nicolai Jørgensen, der var på spil igen efter 55 minutter. Den danske landsholdsspiller lavede en lækker vending og spillede Rurik Gislason fri, men Karl-Johan Johnsson reddede.

Efter 68 minutter blev det endelig rigtig farligt for gæsterne. Jonas Borring kom bedst til vejrs i FCK-feltet og headede bolden ned for fødderne af Viktor Lundberg, der fik prikket bolden forbi Stephan Andersen, men stolpen reddede for FC København. Kort efter var der dog intet træværk til at agere redningsmand for FCK.

Med godt et kvarter igen blev bomstærke Djiby Fall sendt i aktion, og det var et genialt træk af Colin Todd. Efter kun et par minutter på banen modtog Fall en aflevering fra Nicolai Poulsen, og med sin fysik fik han holdt både Mathias Zanka Jørgensen og Tom Høgli væk, inden han ekspederede bolden forbi Stephan Andersen og i nettet til 1-1.

Få øjeblikke senere var Mathias Zanka Jørgensen tæt på at bringe FC København foran på ny, da forsvarsspilleren headede efter et frispark af Ludwig Augustinsson, men Christian Keller reddede på selve målstregen.

I den resterende del af kampen var det FC København, der bejlede mest til sejren. Tættest på var indskiftede Bjørn Sigurdarson, da han kort før tid pandede et indlæg fra Tom Høgli lige forbi mål. Men det sluttede 1-1 i Danmarks hovedstad. Et resultat, Randers FC kan være tilfredse med og FC Midtjylland meget tilfredse med.

For FC Københavns vedkommende gælder det, at FC Midtjylland mere og mere ligner et mandskab, Ståle Solbakken og co. kun ser ryggen af i denne sæson.