Kampen om kongeåen endte med remis

Der blev ikke fundet nogen vinder, da Sønderjyske mødte lokalrivalerne fra Esbjerg i en kamp, som fik en lidt spøjs afslutning.

Søndagens første derby-kamp var kampen om kongeåen mellem Sønderjyske og Esbjerg. Det blev til en lidt mærkelig kamp, der endte 1-1, hvor Sønderjyskes kamp i midtugen mod Sparta Prag i kvalifikationen til Europa League-gruppespillet spillede ind.

En række af spillerne var nemlig blevet ramt af maveproblemer, og det kunne ses hos spillere som Drachmann, der ofte tog sig til maven som om, at der var noget helt galt inde i ham.

I første halvleg af kampen skete der ikke det store. Begge hold virkede decideret tamme, da ingen rigtig turde åbne op for kampen. Faktisk var det mest udeholdet fra Esbjerg, der gjorde væsen af sig, mens Sønderjyske lignede nogle, der gerne ville have ventet et par dage med at spille.

Efter pausen vågnede de dog op. Der opstod gode muligheder til begge hold. Mikael Uhre havde en stor chance, da en ripost lige foran mål faldt ned foran ham efter en Kroon-afslutning. Men Uhre sendte bolden lige i fødderne på EfB-målmand Højbjerg.

Derfor kunne det godt have knækket Sønderjyske kort efter, da Bjørn Paulsen sendte EfB i front efter 64 minutter mod sine gamle holdkammerater. Den holdt dog kun i tre minutter, da synderen fra før, Uhre, bankede en bold i mål omringet af en række uorganiserede EfB-forsvarsspillere.

Med omkring 12 minutter tilbage af kampen blev lynene omkring stadion for nærgående, og dommeren kaldte alle ind til en pause på omkring 15 minutter, hvorefter spillet blev genoptaget igen.

Efter den alternative pause kom spillerne aldrig rigtig op i gear igen, og kampen endte 1-1, og derby-søndagen er skudt i gang.