Kontroversielle kendelser i forrygende AGF-comeback

Det lignende længe en Randers-sejr i Aarhus, men så dømte Kenn Hansen et tvivlsomt straffe og gav et tvivlsomt rødt kort, og pludselig lyste måltavlen 3-2 til hjemmeholdet.

Første ret på søndagens Superliga-menu hed AGF-Randers i Aarhus. Et østjysk lokal opgør, der senest blev spillet i april 2014, hvor Ronnie Schwartz på et sent mål gav Randers en 1-0-sejr.

Siden er der løbet meget vand gennem de to klubbers åer. AGF har været rykket ned i 1. division og er kommet tilbage til Superligaen, mens Ronnie Schwartz for længst er fortid i Randers.

Viktor Lundberg, Randers svenske angriber, har dog fået kronjyderne til at glemme alt om Schwartz. I sæsonens første kamp scorede han hattrick mod FC Nordsjælland, og efter en lille halv time af dagens kamp var han på pletten igen. En lidt tilfældig bold gav Lundberg en friløber, og Randers-angriberen satte sikkert sit fjerde sæsonmål ind.

AGF var ellers startet fornuftigt, men bare få minutter efter blev ondt værre for hjemmeholdet. Steffen Rasmussen boksede et hjørnespark væk, bolden havnede hos Alexander Fischer, hvis afslutning blev rettet af af Jonas Borring og strøg i nettet til 2-0. Yderligere få øjeblikke efter kunne Viktor Lundberg endda nemt have scoret igen, men afslutningen røg over mål.

Især Jens Jønsson, der ellers spillede en flot kamp i det centrale forsvar mod Viborg, stod svagt i billedet for AGF. U21-landsholdsspilleren havde sit hyr med at holde styr på sin landsholdskollega Nicolai Brock Madsen, der var evig kilde til uro i den aarhusianske defensiv.

I pausen byttede AGF-træner Morten Wieghorst Mate Vatsadze ud til fordel for Jesper Lange. Georgieren fik et gult kort i slutningen af første halvleg, og fik aldrig vristet sig fri af Randers-stopperne Jeppe Tverskov og Mads Fengers jerngreb.

Randers lignende et hold i overskud i begyndelsen af anden halvleg, men efter en times spil blev der for alvor skruet op for spændingen. AGF fik tildelt et straffespark, der aldrig burde være blevet dømt, da Stephan Pedersen lod sig falde i en duel med Randers-keeper Kalle Johnsson. Ligeså tvivlsom kendelsen var fra dommer Kenn Hansen, ligeså flot var Kim Aabechs panenka-afslutning dog.

Kenn Hansen kom i fokus igen få minutter efter. Og igen kunne Randers med rette føle sig bortdømt. Mustafa Amini gik hårdt til en AGF-spiller og blev direkte udvist. En kendelse som umiddelbart virkede meget hård.

AGF fik tilført nyt liv med scoringen og Randers' røde kort. Pludselig vågnede de lidt over 9.000 tilskere i Aarhus op, og råbte hjemmeholdet frem på banen - og det kom de. Med et kvarter igen scorede Kim Aabech sit andet mål, da han modtog bolden fra Danny Olsen i venstre side af Randers' målfelt. Den teknisk dygtige angriber bevarede roen og udplacerede stille og roligt Kalle Johnsson i det kronjyske bur.

Og som om, at det ikke skulle være nok for AGF, så fuldbyrdede Stephan Pedersen det forrygende comeback med sit mål til 3-2 efter 85 minutter spillet. Kim Aabech snød en Randers-forsvarer og sendte kuglen ind i panden på Pedersen, der ikke kunne undgå at sende alle tre point AGF's vej.

Det der lignende en sikker sejr til Randers, blev pludseligt forvandlet til et nederlag, og det gav frustrationerne frit løb hos Colin Todds spillere. Indskiftede Kasper Fisker blev kort efter AGF's føringsmål udvist for en albue i hovedet på Danny Olsen.

AGF møder OB i næste spillerunde, mens Randers får besøg af Brøndby.