Ligastats: Silkeborgs helt, en alternativ playmaker og Danmarks Leicester

Claudio Ranieri og Leicester fik det optimale ud af spille med en stærk defensiv og en effektiv kontramaskine. Et hold i Superligaen har også succes med at overlade initiativet til modstanderen. Se her hvem.

Hold:

Rundens duks: To hold med sejre og et med nederlag formåede i deres kampe at holde sig helt væk fra dommerens lille bog. Silkeborg og Brøndby gjorde det i sejre, mens Esbjerg gjorde det i et nederlag. Silkeborg vandt størst og begik færrest frispark med otte, mens både Brøndby og Esbjerg 11 gange overtrådte fodboldloven.

Rundens boldbesiddelse: Bo Henriksen kunne meget vel være den danske pendant til Leicester succestræner Claudio Ranieri. Begge træneres hold spiller ud fra et defensivt fundament og med hurtige omstillinger. Dette giver ofte meget lidt boldbesiddelse, hvilket også var tilfældet i Horsens kamp mod Randers. Her havde Randers hele 71 procent af spillet, men det var ikke nok til point. AaB kunne heller ikke få det maksimale ud af deres boldbesiddelse på 60 procent, hvilket det derimod lykkes for både Lyngby og FC København, der havde 57 procent af spillet.

Rundens ineffektive: Randers gjorde, hvad de kunne for at få point mod AC Horsens, men deres 16 afslutninger var ikke nok til at få bolden i kassen. SønderjyskEs stime på fem kampe uden nederlag blev stoppet af Lyngby, hvor Jesper Hansen afværgede 11 SønderjyskE-afslutninger - det samme antal som Robin Olsen i FCK's sejr over OB. Holdet med rundens færreste afslutninger uden at score er AGF med ni afslutninger mod Brøndby.

Rundens dominator: Spilovertag i samtlige 90 minutter var ikke nok for AaB til at tage alle tre point. De sad på kampen med spil og chancer, men trods dominansen blev det kun til 1-1 på hjemmebane mod FC Nordsjælland. FC Midtjylland kunne i 80 minutter holde styr på Esbjerg, og det var nok til en sejr, modsat Viborg, der trods 70 minutters dominans ikke kunne få point mod Silkeborg.

Rundens yngst og ældst: Der er intet nyt under solen i forhold til, hvem der stillede med rundens yngste og ældste hold. FC Nordsjælland kunne med en gennemsnitsalder på 21,4 år tage et point i Aalborg, mens Lyngby med en gennemsnitsalder på 28,8 år snuppede alle tre point mod SønderjyskE.

Kilde: Superliga.dk.