Nyindkøb sikrede mestrene det ene point

1-1 opgøret mellem AaB og FC Nordsjælland var en kamp i dag og nat, som dog fik en dramatisk afslutning.

Lørdagens tidlige Superliga-kamp mellem AaB og FC Nordsjælland var en kamp opdelt i dag og nat. Hvor første halvleg blev fremført som en åben slagudveksling, var anden halvleg kendetegnet ved at være gabende chancefattig, hvor mestrene godt nok fik initiativet, men ikke kunne omsætte det til chancer, inden til der manglede 10 minutter. Hvor begge mandskaber slap vilddyret løs.

Der var rigeligt med chancer i første halvleg. Særligt FC Nordsjælland lagde godt ud, og det havde ikke været helt uretfærdig, hvis udeholdets Kasper Lorentzen allerede i det 11. Minut havde bragt nordsjællænderne foran, da han fik en god chance inde foran mål.

Chancen var måske endnu større, da Andreas Laudrup midt i halvlegen slap igennem på venstrekanten og fik sat en AaB-forsvarer af med et smart træk, hvorefter han dog måtte se sit skud blokeret.

Hvor FC Nordsjælland var klart mest dominerende i den første halve time, så kom hjemmeholdet bedre med, og inden for fem-ti minutter lykkedes det aalborgenserne at spille sig frem til flere store chancer, bl.a. da Anders Due kom fri over venstrekanten og med et tidligt indlæg var tæt på at finde Nicklas Helenius inde foran mål. Inden da havde selvsamme Helenius en godt forsøg fra distancen, som voldte Jesper Hansen en del besvær.

Selvom FC Nordsjælland langt fra havde spillet nogen skidt første halvleg, valgte cheftræner Kasper Hjulmand alligevel at foretage en dobbeltudskiftning i pausen. Ind kom Anders ’AC’ Christensen og Mikkel Beckmann i stedet for Andreas Laudrup og Rawez Lawan

Men det gjorde nærmest kun mestrene endnu ufarligere.

Hvor første halvleg var en hård og intens udveksling af chancer, fortonede dramaet sig i anden halvleg på et solbadende Aalborg Stadion. Opgøret udviklede sig dermed til gemen sommersejtrækker, hvor ingen af holdene rigtigt formåede at spille sig frem til chancer, indtil der manglede 10 minutter.

For da levede opgøret for alvor op. En af anden halvlegs få farlige chancer tilfaldt AaB’s Kasper Kusk, efter Nicklas Helenius var stukket godt af sted på venstrekanten, men den unge AaB’er havde ikke indstillet sigtekornet, selvom han havde god tid inde foran mål.

Chancen indpiskede dog ny optimisme i AaB-holdet, som fik presset spillet længere op. Og det gav pote. Efter en dødbold faldt bolden pludselig ned for fødderne af Lasse Nielsen, der havde sneget sig med frem, og AaB’eren udnyttede konsekvent, at Jesper Hansen havde forladt sit Nordsjælland-mål.

Men føringen holdt ikke længe. Blot to minutter senere overraskede FC Nordsjælland AaB i en hurtig omstilling, hvor nyindkøbte og sent indskiftede Joshua John snød AaBs offsidefælde og sikrede mestrene et retfærdigt point.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Officielt: Stoke henter Barcelona-angriber

20:20 Stoke City henter Bojan Krkic på en 4-årig kontrakt i Barcelona. Læs mere
 

OBs protest afvist

19:51 OB har ikke fået medhold i den klage, de indgav over Hobros brug af Antipas. Læs mere
 

AGF-spillere ringer for at sælge sæsonkort

18:18 Fire AGF-spillere greb i dag telefonerne i håb om at sælge flere sæsonkort. Læs mere
 

PSG straffet for angreb mod handicappede

17:20 Handicappede Chelsea-fans er blevet udsat for overgreb under Champions League-kvartfinalen i Paris. Læs mere
 

Monaco ville ikke sælge James Rodriguez

16:01 Det var ikke meningen, at James Rodiguez skulle sælges, men Monaco kunne ikke sige nej til Real Madrids tilbud. Læs mere