OB videre efter pokaldrama på Amager på sent langskudsmål

Superligaklubben OB var under pres mod Fremad Amager, men fik sejren på 3-2 efter hiv og sving.

I pokalkampen mellem Fremad Amagers 1. divisionsdrenge mod OB's Superliga-trup var der lagt op til et brag. På måltavlen stod der da også, at kampen var mellem Øens hold og "Øens" hold, så alt var som det skulle være.

Som man tit ser det, så kan de lavere rangerede hold tit drille de store hold, og det var bestemt også tilfældet, da OB fik hevet en 3-2-sejr. Fremad Amager havde nemlig stor ære af kampen og kunne med lidt held have snuppet sejren.

Men sådan gik det altså ikke, og når rosen til Fremad Amager er overstået, så må det også siges, at OB bestemt havde fortjent sejren. De kom foran med 1-0 allerede efter ni minutter, da Nicklas Helenius sendte et frispark iskoldt i kassen.

Længe lignede det da også, at OB skulle gå til pause med en føring, men så sendte lejesvenden fra Brøndby, Joel Kabongo, sendte en bold fra midten af banen op til Morten Nordstrand, som bestemt ikke har glemt, hvordan man afslutter, og så kunne de to hold gå i omklædningsrummet med 1-1 på tavlen.

I anden halvleg gik der kun 14 minutter før fynboerne igen var kommet i spidsen, da Mathias Greve efter forarbejde fra Helenius og Festersen kunne sende bolden i netmaskerne til kampens resultat.

Herefter greb Fremad Amager fat om kampen og søgte meget proaktivt efter en scoring, og den kom da også ved Anders Kaagh, som tørt sparkede bolden i mål til 2-2 med fem minutter tilbage af kampen fik udlignet til 2-2.

Glæden varede dog kort, da Jens Jakob Thomasen viste sin flotte sparketeknik frem bare ét minut efter. Han drejede bolden helt op, hvor det nærmest skulle være umuligt til 3-2 for OB - og selvom Fremad Amager kæmpede videre, så fik de dog ikke udlignet for tredje gang i kampen.

Dermed er OB nu videre til næste runde af DBU Pokalen, som de senest vandt tilbage i 2007.