Randers og FCK delte i målrig topkamp

I en underholdende topkamp onsdag aften spillede Randers FC og FC København 2-2.

I en målrig og intens affære spillede FC København og Randers FC onsdag aften en underholdende topkamp i Superligaen, der endte uden vinder. Begge hold var foran undervejs, men opgøret endte 2-2.

Med Thomas Delaney i karantæne var FC København uden sin vigtigst spillere, og da manager Ståle Solbakken havde valgt at spare flere spillere midt i et travlt kampprogram, kunne man tro, at Randers FC ville have bedre muligheder for tage point mod de danske mestre. Men det var FC København, der kom bedst fra start, og efter bare fem minutter havde Benjamin Verbic et nærgående forsøg, der dog strøg forbi mål.

Randers bed dog også fra sig. Efter 13 minutters spil måtte FCK-keeper Robin Olsen hive en parade frem på en afslutning fra Johnny Thomsen, og Randers-spillerne – med en tændt Kasper Fisker i spidsen – virkede i det hele taget opsatte.

Men kvalitet fornægter sig ikke, og et svækket FCK-hold er stadig et stærkt FCK-hold. Efter 19 minutters spil bragte Federico Santander udeholdet foran 1-0, da han satte hovedet på et frisparksindlæg fra Ludwig Augustinsson.

Det betød dog ikke, at Randers FC faldt sammen. Midtbanemotorrummet med Joni Kauko og Nicolai Poulsen kæmpede bravt, og Randers fik fightet sig til nogle halve muligheder i løbet af første halvleg. Det blev sjældent rigtig farligt, men kort før pausen blev det hårde arbejde alligevel belønnet, da Marvin Pourié gjorde det til 1-1  efter et boldtab fra Ludwig Augustinusson, som Mikael Ishak opsnappede.

Randers FC virkede i det hele taget velspillende og i kontrol i store dele af kampen, og få minutter efter pausen måtte Robin Olsen ud i fuld længde for at bremse en afslutning fra Mikael Ishak.

I det hele taget havde FC København svært ved at skabe det tryk og den dominans, som ellers har kendetegnet Ståle Solbakkens tropper i denne sæson. Randers forsvarede sig godt for formåede også at etablere længerevarende angreb, hvor FCK blev sat under pres.

Derfor var det også såre fortjent, at den venstrebenede back Erik Marxen kunne bringe hjemmeholdet foran med højrebenet efter en fin dribletur i FCK-feltet. Stemningen løftede sig på stadion i Randers, og FCK-spillerne virkede rystede.

Manager Ståle Solbakken reagerede med to offensive udskiftninger, hvor både Kasper Kusk og Andrija Pavlovic, og da Rasmus Falk også var kommet ind tidligere, spillede FC København med et meget offensivt udtryk i slutfasen.

Det gav pote med 12 minutter tilbage af opgøret, hvor et længerevarende FCK-pres endte med en bold til Federico Santander. Angriberen fra Paraguay modtog bolden med ryggen til målet, vendte rundt og sendte bolden i kassen. 2-2 – og kampen var atter helt åben.

FC København fortsatte med at presse på for en afgørende scoring, mens Randers lurede på kontra indtil de allersidste minutter, hvor hjemmeholdet faktisk fik etableret et pres. Det hele endte dog uden yderligere scoringer, og dermed sluttede kampen 2-2.