Tenniscifre sender Silkeborg tæt på pokalfinale

Silkeborg udspillede Fredericia og vandt med 6-1 i den første af to pokalsemifinaler.

Silkeborg tog fredag aften et gigantisk skridt mod pokalfinalen i Parken 9. maj.

I den første af to semifinaler blev Fredericia fra den næstbedste danske fodboldrække slået med hele 6-1 i Silkeborg.

I Superligaen har Silkeborg tabt de seneste syv kampe, men i pokalturneringen brød holdet den forfærdelige stime af nederlag.

Ni gyldne minutter blev afgørende for kampen, da Silkeborg fra det 15. til det 24. minut ændrede stillingen fra 0-0 til 3-0.

Islændingen Stefan Thordarson satte gang i det hele, da han fra kanten af feltet tordnede bolden i hjørnet efter en dødbold.

Fredericia-keeper Mattias Lamhauge burde måske have gjort mere ved forsøget, men bolden kom med en kraft, så han kun formåede at dirigere bolden videre i mål.

Et flot mål, som alligevel blev overgået et par minutter senere. Fra 20 meter sendte Tonni Adamsen bolden ind i samme hjørne med et mere følt spark, og så kunne hjemmeholdets fans juble for anden gang.

Der var klasseforskel i denne periode, og det udnyttede Thordarson til at score sit andet mål kort efter. Fra en god skudposition sendte han bolden mellem benene på både forsvarer og målmand til stillingen 3-0.

Pausen ændrede ikke på kampbilledet. Anden halvleg var blot tre minutter gammel, da Pelle Mattsson headede en hjørnesparksbold i mål til 4-0.

Silkeborg havde optræk til mere, men i stedet kom Fredericia på tavlen kort efter, da Frederik Carstensen blot skulle skubbe bolden over stregen som afslutning på et flot angreb.

Hjemmeholdet sad dog på spillet i fortsættelsen, og Fredericia måtte tage ulovlige midler i brug for at stoppe superligaholdet.

To gange inden for seks minutter cirka midtvejs blev Silkeborg tildelt straffespark, og Tonni Adamsen udnyttede dem begge til at score til 5-1 og 6-1.

Silkeborg har dermed mere end det ene ben i klubbens tredje pokalfinale. Klubbens enlige triumf faldt i 2001 med finalesejr over AB. Silkeborgs seneste finale var i 2018, da man tabte til Alexander Zornigers Brøndby-hold.

Fredericia har aldrig været i finalen.

I den anden semifinale vandt AGF tidligere fredag det første opgør med 3-2 ude mod FC Nordsjælland.

Der er returkamp i begge semifinaler 11. april.