Danmark får første sejr i 2024 efter trist omgang

Pierre-Emile Højbjerg og Mohamed Daramy scorede, da Danmark slog Færøerne 2-0. Daramy blev båret skadet ud.

Det danske herrelandshold i fodbold har hentet sin første sejr i 2024.

Tirsdag aften levede danskerne op til forventningerne og slog Færøerne med 2-0 i en testkamp og bevarer fodboldhåneretten i Rigsfællesskabet.

Pierre-Emile Højbjerg udnyttede en færøsk foræring tidligt i første halvleg, mens indskiftede Mohamed Daramy øgede føringen i begyndelsen af anden halvleg. Senere måtte en knæskadet Daramy bæres ud af Brøndby Stadion.

Hele otte spillere var nye i startopstillingen på det afbudsramte danske hold, hvis man sammenligner med de startende i lørdagens noget vanskeligere testkamp mod Schweiz.

Niveauforskellen på Danmark og Færøerne var dog så stor, at den massive udskiftning ikke kunne rokke ved det forventede kampbillede med Danmark som konsekvent spilstyrende hold.

Indledningen på kampen gav lovning på mere underholdning, end de 17.332 tilskuere kunne se tilbage på efter slutfløjt.

Allerede efter to minutter havde Kasper Dolberg et nærgående forsøg, og en håndfuld minutter senere lå bolden i nettet for første gang.

Færingerne forærede Anders Dreyer bolden, og med en førstegangsaflevering fandt han Pierre-Emile Højbjerg inde foran mål. Den vikarierende anfører kunne nemt omsætte den store chance med en kraftfuld afslutning.

Højbjerg havde også første halvlegs bedste bud på en 2-0-scoring, men den normale Fredericia-målmand Mathias Lamhauge afviste forsøget med en god redning midt i første halvleg.

Herefter fulgte Færøernes bedste periode, og de undertippede gæster var tæt på at udligne. Frederik Rønnow og Elias Jelert snakkede forbi hinanden, men Victor Nelsson kom den klodsede duo til undsætning med en redning på stregen.

Christian Eriksen og Mohamed Daramy blev bragt ind til anden halvlegs start for at sætte fut i offensiven, og det lykkedes de hurtigt med. Duoen stod således bag 2-0-målet syv minutter efter pausen, det faldt blot minuttet efter en annulleret Dreyer-scoring.

Eriksen tog et perfekt dybdeløb, og med et præcist indlæg fandt han Daramy ved bageste stolpe. Kantspilleren kastede sig frem og scorede sit første landskampsmål. Han måtte dog vente to minutter på at juble, da der i første omgang var vinket offside.

Kort efter burde den indskiftede debutant Gustav Isaksen have øget føringen, men han formåede ikke at omsætte endnu et perfekt Eriksen-indlæg.

Midt i anden halvleg indfandt kampens mest ærgerlige hændelse set med danske briller.

Mohamed Daramy kolliderede med stolpen og blødte fra knæet. Efter lidt behandling blev han fragtet ned i omklædningsrummet på en båre, men havde trods en smertefuld mine overskud til at gengælde publikums klapsalver.

Matt O'Riley noterede sig også for en stor brændt chance, mens Frederik Rønnow tog sig af Færøernes bedste bud på en reducering i den anden ende.

Som ofte før i afgjorte testkampe ebbede intensiteten på både banen og lægterne ud i slutfasen. De danske spillere skulle ikke risikere at pådrage sig yderligere skader under tre måneder før EM, mens færingerne slap med et hæderligt nederlag.