• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Ken Ilsø har fodboldgenerne i orden, for både far, onkel og fætre gør og har gjort sig på højeste niveau.

Af Thomas Pyndt

At Ken Ilsø blev god til sport kan ikke overraske nogen. Hans far Finn Ilsø spillede i halvfjerdserne på B 93's bedste hold som offensiv midtbane med knap 200 kampe og det sidste år som professionel i den bedste række, og hans mor Else Ilsø Larsen var i sine unge dage omkring ynglingelandsholdet i damehåndbold.

Generne til topsport var altså på plads, og samtidig var hele familien optaget af fodbold. Ken Ilsøs mor har nemlig en lillebror, der hedder Palle, kendt som målmanden Palle Plankeværk med efternavnet Petersen og med to sønner, mens Finn Ilsøs lillebror Jan også havde en søn, der var skarp til fodbold. Så der blev altid spillet fodbold i familien, også til højtid og fest når fætrene Ken Ilsø, Tim Ilsø (aktuelt i Frem), Kenneth Emil Pedersen (aktuelt i AaB) og Christian Emil Pedersen (senest målmand i Rishøj) var samlet.

"Selv juleaften var vi ude. Om der så var sne ude i haven, skulle vi ud at spille, for vi havde jo indrettet haven med mål og det hele. Fodbold var altid en del af det, og det var familiekampe på højt niveau. Der blev sgu' gået til den. Vores helt store fætter Christian Emil, der er blevet målmand, han var den hårde. Han var Stig Tøfting. Han har sparket mig og Kenneth Emil ned mange gange ude i haven. Der blev leget, men der blev også gået til den. Det var en alvorlig leg," siger Ken Ilsø med et skævt smil og tankerne tilbage på opvæksten syd for København. (pyndten)

Superliga

Optakt: Lyngby BK - Esbjerg fB

Kan Lyngby holde fast i top 6-drømmene? Og kan Esbjerg bevæge sig væk fra bund 2 for første gang siden tredje runde?

Mere Superliga

Fokus