Video : Tipsbladet
Generelle

Bravo, Jan Bech: Ramt lige i røven

Jan Bech skal selvfølgelig ikke slagtes for at sige det, som alle er klar over, nemlig at Brøndby har brugt transfermillionerne alt for dårligt, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

SKYD BUDBRINGEREN. Gerne så meningen med budskabet fortaber sig i mørket.

Nogenlunde sådan må Jan Bech Andersen have det efter et - ja, opsigtvækkende - interview med Tipsbladet.

Her satte Jan Bech Andersen ord på den skuffende sæson, Brøndby er i gang med, og de indkøb, der mildest talt ikke har taget Sydsiden eller de andre tribuneafsnit på Brøndby Stadion med storm.

ESSENSEN AF JAN Bechs udtalelser var, at 43 millioner kroner brugt på to transfervinduer er investeret for dårligt. At de syv spillere, Brøndby havde fået for pengene, ikke - endnu i hvertfald - har niveau til at bringe Brøndby op i toppen af Superligaen.

Det er tilmed svært at være uenig med Jan Bech, og han siger jo sådan set bare det som fans, medier, eksperter også har sagt i månedsvis. Herligt med en erkendelse fremfor den blankpolerede firmaversion.

DET HAR HAN så fået røvfuld for i landets to store tabloid-medier, Ekstra Bladet og B.T. Med masser af bid og gode pointer, men jeg er nu ikke helt så forarget.

Det var nemlig ikke en Jan Bech, der blev fanget på en forkert fod eller i affekt leverede sine pointer. Det var ikke den skøre klubejer, der lige skulle levere en vanvidsbesked.

Nope, Jan Bech Andersen var velovervejet, forberedt til fingerspidserne og tog netop ansvaret som ejer på sig.

FANSENE, SPONSORERNE, omgivelserne, ja alle med interesse og hjerte for Brøndby, har jo netop brug for den erkendelse.

At Brøndby som klub er opmærksomme på problematikken, at de har fuld fokus, hånden på kogeplanen - og vil gøre noget ved det.

Den erkendelse kommer jo ikke fra Carsten V. Jensen, der mest snakker lidt om at arbejde hårdt på træningsbanen, og vi får ham næppe til at erkende, at indkøbene sidder udenfor skiven.

SÅ HVOR ER DET alle Brøndby-interessenterne - og de er fanden-gale-mig mange - skal høre, at erkendelsen af tingenes tilstand er feset ind, og at Brøndby rent faktisk agter at gøre noget ved det? Rigtigt, fra toppen.

Det er vel egentlig også god tabloid-medie-skik, at man selvfølgelig ikke gider høre forklaringer fra mellemledere, når lokummet brænder. Så skal topchefen selvfølgelig stille sig frem.

Derfor: Respekt til Jan Bech for at komme ud på kamppladsen.

SELVFØLGELIG KAN MAN altid diskutere, hvad en formand/ejer skal lukke ud, og Jan Bech Andersen kan ikke løbe fra, at der ligger en meget direkte kritik af det arbejde, Carsten V. Jensen har udført på indkøbssiden, og forhåbentlig er det en snak, de også har taget internt inden interviewet.

Ja, det kan det give noget intern uro, men at få det oplagte ud i det åbne skader næppe - og endelig, så læser jeg det også som en kritik af Jan Bech selv. Det hele i øvrigt holdt i en sober tone.

For heller ikke Jan Bech kan løbe fra de rammer, der er stillet op for Carsten V. Jensen, nemlig at han skulle få styr på økonomien - og deri sørge for nogle gedigne salg - samtidig med at Masterclass-projektet skulle forbedres.

Alt det er lykkedes, og samtidig havde Brøndby en køb-billigt-og-udvikle-til-salg-strategi, men her har man bare ikke ramt plet.

DERFOR ER INTERVIEWET jo heller ikke svært at læse som et eksamensoplæg til Carsten V. Jensen i det kommende vindue.

Og man kan vel også læse ud af det, at fodbolddirektøren får lidt flere penge at jonglere med, men det er jo ikke sikkert, at det gør opgaven meget nemmere.

Læs også: De troede min kæreste hed Arne