Video : Tipsbladet
Generelle

Guld eller ud? Denne Superliga-træner er truet

KOMMENTAR: FCK har oprustet voldsomt, og for Jess Thorup gælder det udelukkende mesterskabet. Ellers ligner det et farvel, mener Tipsbladets kommentator, Allan Olsen.

OPRUSTNING!

På et trist bagtæppe er det vist et af ugens mest brugte ord - og på en mere munter baggrund end netop Ukraine er det også det, vi ser i toppen af Superligaen.

Både FCM og FCK har trådt speederen i bund, og begge klubber har været usædvanlige aktive i vintervinduet.

Hvorfor: Guld, naturligvis.

Mesterskabet giver stadig den bedste vej til Europa-millionerne, men for specielt FCK er det bydende nødvendigt, at københavnerklubben ikke for tredje gang i træk misser guldmedaljerne.

DERFOR ER Jess Thorup også under et klart større pres end Bo Henriksen - og bare lige for at feje al tvivl ud med den store kost: Nej, der er ikke andre klubber, der kommer til at blande sig i guldkampen.

Jess Thorup har altså en fuldstændig bunden arbejdsopgave, nemlig at vinde guld til FCK. Hverken mere eller mindre, og fornemmelsen herfra er klart, at hvis ikke det lykkes, så er Thorup fortid i FCK.

Guld eller ud!

SPORTSDIREKTØR PETER ‘PC’ Christiansen gjorde da heller ikke meget ud af at underspille forventningerne til foråret, da han i et interview med Ekstra Bladet slog fast, at ‘hvis vi ikke vinder mesterskabet, så er det os alle sammen, der har fejlet. Det er sådan, det er i FC København’.

Dermed lægger han vokal til den selvforståelse, der har været under pres i FCK de seneste par år, men nu skal genoplives.

Selvfølgelig har Peter Christiansen ret i, at et fejlslagent guldattentat falder tilbage på alle i klubben, men sjovt nok er det oftest cheftræneren, der alene må gå planken ud.

Sådan er det også for Thorup - og derfor går han ind til foråret med sværdet hængende over hovedet.

For spørgsmålet er selvfølgelig, om FCK kan indhente de to point de er efter FCM i tabellen?

SKAL JEG VÆLGE tre ting - udover, at FCM ser voldsomt stærke ud - der vil udfordre FCK i foråret og gøre det svært for Thorup, så er det sådan her:

  • Mange nye spillere skal spilles sammen og vænne sig til kulturen i FCK.
  • Tabet af Jonas Wind, der ganske vist sled lidt med niveauet i efteråret, kan være stort.
  • Centerforsvaret er sårbart over for skader/karantæner - og hvor god er Denis Vavro efter et par sæsoner uden mange kampe?

PÅ DEN ANDEN SIDE må der også boble en forventningens glæde over de profiler, der er hentet ind - og en der er på vej tilbage:

  • Thorup får masser af fart og en-mod-en-kompetencer på kanterne hos voldsomt spændende Amoo og Mukairo.
  • Rasmus Falk er på vej tilbage, hvilket kan være ultravigtigt for københavnerne.
  • På angrebspladsen har Thorup også masser at vælge mellem. Babacar, Karamoko - og det hjemvendte joker-indkøb, Nicolai Jørgensen. Efter et par tvivlsomme sæsoner, så bliver det vildt spændende at se, om Jørgensen igen er i stand til at brænde Superligaen af.
  • Fortsætter Roony Bardghji sin kometagtige udvikling - og ja, det tror jeg - så vil han være et super våben.

UNDER ALLE omstændigheder, så vil det være et helt andet FCK-mandskab, et helt andet udtryk vi ser i foråret. Mere fart, større individuelle kvaliteter, større bredde.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om det allerede på søndag går op i en højere enhed med de mange nye og utvivlsomt dygtige spillere.

Problemet for Jess Thorup er nemlig, at der ikke er tid til processer, tilpasning og søforklaringer.

Der skal leveres fra allerførste kamp!