Video : Tipsbladet
Generelle

Søren Krogh er den rigtige træner for OB, men...

OB-fan Morten Bech Højgaard kommenterer her situationen i Ådalen. Fynboerne er i fare for at rykke ud af Superligaen efter en elendig sæson.

Den gode Martin Davidsen skrev på X "det er forkert at sammenligne OB med et synkende Titanic. På skibet dengang var der nogle violinister, der gjorde en indsats til det sidste".

Jeg tror, at i øjeblikket ligger "Ricardo" og roterer i sin grav.

Først en disclaimer. Alt her er holdninger fra en, som ikke har sin daglige gang i Ådalen, som ikke kender alt, hvad der sker i detaljer i klubben.

Så det er i bund og grund holdninger taget direkte fra bodegaen og stadion, men heldigvis er der nogle gode folk, som skriver, laver podcast og har meninger om OB, som jeg kan læne mig op ad! Ingen nævnt, ingen glemt!

Jeg får tit skyld for at være lidt for positiv og optimistisk i forhold til OB. Jeg har altid lært hjemmefra mantraet "det skal nok gå". I nyere tid har jeg taget Lars Høghs "Dyrk den lyse side" til mig. Det var dog rigtig svært i søndags efter Hvidovre kampen. Der var jeg rasende!

Alle alarmklokker bør bimle og bamle, jeg er faktisk sikker på, at sirenerne i dag  er for OB's skyld!

Efter kampen i søndags tænkte jeg "det var det, nu rykker vi ned". Efter et par dage fik jeg set på stillingen, og så er der kommet nuancer på, og håbet er tilbage (samt troen på, at det nok skal gå). Jeg tror dog ikke, det er OB, der redder OB, men at vi har et par hold under, som ikke får nok point.

Jeg snakkede med en kammerat lige efter kampen, hvor vi snakkede om, hvad vi savner og mangler i OB: Vi mangler vildskaben, vi mangler blodet på knæene, vi mangler Carsten Hemmingsens 68 fuldstændig sindssyge kilo. (For jer yngre læsere - så tænk på en god Oliver Lund tackling, men så bare 20 gange i en kamp)...

Men hvad er der så galt i Ådalen? Jeg tror vi skal højere op end bare at pege på træneren.

Hvad vil OB?
Mit første spørgsmål, hvis jeg skal være i helikopteren, er, hvad vil OB?

Thorborg skal vi takke for meget, man kan ikke sætte en finger på hans engagement, når han "drøner" land og rige rundt til bl.a. også træningskampe. Vi skal takke ham for at redde vores røv, når vi har skabt store underskud.

Jeg mangler dog, at han smækker døren op til sit imperium og giver et interview: "Hvad vil OB?" Han skal derudover ikke sidde i det sportslige udvalg, det har han ikke forstand på.

Jeg tror, vi alle godt kunne ønske sig, at han åbnede mere op for "posen", men det er jo altid let at bruge andres penge. Derudover så skal det rigtige ledelseshold sammensættes, og Thorborg skal holde sig langt væk fra de sportslige dispositioner. Han skal give en pose penge, som direktøren for OB er ansvarlig for. Jeg tror i bund og grund, at Thorborg på et overordnet plan er en god ejer, men jeg hørte en podcast, hvor de snakkede om, at setuppet er for lille.

Der skal være en dedikeret direktør for OB. Alt ære og respekt til Enrico Augustinus, men han er også direktør for to-tre andre ben i Odense Sport & Event (OSE). Om den direktør så skal være Björn Wesström eller en anden, det er der nogle, der klogere på end jeg.

OB skal se på topklubberne og se på deres set up, så kan vi se, hvad vi mangler. "In Björn we trust" er blevet til en stor usikkerhed om Björn! Jeg er dog selv stadig sikker på, at Björn er den rette - jeg tror bare, at hans ansvarsområde er eller har været for stort.

Der har dog været nogle mærkelige sportslige dispositioner. Hvorfor blev Ivancevic udlejet og vist nok med en frikøbsklausul? Den type spiller skulle vi have brugt 10 af i søndags. Når nu Köhler ikke råber "arschloch" højt nok, så kunne vi have hørt det på serbisk! Hvorfor beholdes en kronisk skadet Martin Hansen, mens HC Bernat og Magnus Nielsen skibes væk?

Debat om cheftræneren
Sidst men ikke mindst så har vi Søren Krogh. Når vi snakker om Krogh, kommer vi alle til at ligne mandagstræneren på bodegaen, men jeg har ikke forstået valgene i de sidste kampe.

I kampen mod Hvidovre havde jeg gerne set Max Fenger, da han dør for holdet - han har blod på trøjen og knæene efter kampene. Der mangler kontinuitet i kampene, hvorfor efter 2-2 i Randers beholdes ikke Fenger, Kadrii og Kjerrumgaard i startopstillingen? Jeg er jo ikke i tvivl om, at spillerne gør, hvad de kan, men i søndags var en opstilling med Charly Nouck en fejl, desværre. Inden næste kamp skal der sættes en video sammen med highlights af Carsten Dethlefsen, Torben Sangild og Hemmingsen-tacklinger.

Vi bliver selvfølgelig nødt til at snakke Krogh, og om han skal fortsætte.

Her og nu mener jeg, at Krogh er den rigtige træner - det giver mere uro, såfremt træneren skiftes nu! MEN jeg kan sagtens forstå og er ikke langt fra at mene, at Krogh skal fyres, da der slet ikke i slutspillet har været en positiv udvikling.


Når nu tristessen er så stor, er der dog nogle ting jeg finder trøst i:

  • Fans og opbakningen har i denne sæson været fænomenal.
  • Vi har et fantastisk godt akademi med Tonni Hermansen i front.
  • Vi har nogle fantastiske uafhængige medier omkring OB.
  • Klubben har en enorm lokal forankring.
  • Sidst men ikke mindst så har vi Thorborgs rolige hånd - den kan så måske være for rolig, men det er en anden snak.

Lad os slutte af med Høghen in mente "kærligheden til min kone kan jeg sammenligne lidt med OB. Det har sgu ikke altid været lige nemt, men hjertet banker jo stadig for striwerne".