• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Stig Tøfting

Måber over FCK: Jeg har aldrig set noget lignende!

Foto: Getty Images

Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting er voldsomt imponeret over FCK's offensiv, men hejser også nogle advarselslamper i denne uges klumme.

Af Stig Tøfting

NU ER JEG normalt ikke typen, hvor kæben falder ned på bordet og øjnene bliver store…
Alligevel må jeg sige, at jeg aldrig har set noget lignende på et Superligahold!
Jeg har aldrig før set en træner have så mange offensive kort at jonglere rundt med, som Jacob Neestrup har i FCK. Ikke bare i antal, men også i kvalitet.

Mod Sparta Prag kunne han fra bænken sende Victor Claesson, Elias Achouri og Orri Oskarsson på banen. Klasse-spillere - og de kom så ind i stedet for Mohamed Elyounoussi, Jordan Larsson og Rooney Bardghji.

Nu spillede Diogo Gonçalves på en offensiv midtbaneplads, men ellers skal han også regnes ind i de tre frontmuligheder.
Læg så Andreas Cornelius oveni - hvis han ellers nogensinde bliver klar, så er det nogle kæmpe store kabaler Jacob Neestrup skal have lagt.

I SUPERLIGA-SAMMENHÆNG er det i hvertfald voldsomt, og jeg kan da godt forstå, hvis de øvrige Superligatrænere skæver vildt misundeligt til FCK-bænken.
Det er vanvittigt, hvor stor en forskel den kan gøre, når ens eget hold er ved at være godt mørt.Nu er FCK-truppen naturligvis også bygget op til både at kunne håndtere Europa-deltagelse, Superliga og pokalturnering.
Den bredde FCK har i truppen SKAL kunne gabe over alle tre turneringer.

NU FIK DEN ellers potente FCK-offensiv ganske vist ikke scoret mod Sparta Prag i Champions League-kvalifikationen. Rooney Bardghji burde have scoret i første halvleg og Diogo Gonçalves havde en kæmpe chance i anden halvleg, men begge manglede den afgørende skarphed.
Den skal de naturligvis have fundet frem og FCK-offensiven bliver langt skarpere, når de sammen får flere minutter i benene.

BLIVER VI LIGE hængende ved Champions League-kampen, så var FCK i mine øjne klart det bedste fodboldhold.
Jeg vil ikke underkende Sparta Prag, der fysisk ikke viger tilbage, spillede sig fint ud af FCK-presset, lavede få fejl og får selvfølgelig massiv opbakning hjemme i Prag.

Danske Peter Vindahl Jensen stod en fremragende kamp, men i min verden, så er FCK stadig favoritter til at gå videre.
Også selvom det skal afgøres i Prag.

Med 0-0 i den første kamp, så er FCK ikke tvunget til at forcere noget eller spille med hovedet under armen.
De kan overlade lidt mere til Sparta, men skal stadig holde fast i, at københavnerne selv er bedre med bold end uden.

HVORDAN SKAL Neestrup, så blande de offensive kort? Der er som sagt masser af muligheder, men jeg ville nok gå med Claesson - Oskarsson - Elyounoussi som de tre forreste.

  • Victor Claesson er måske ikke helt i form efter skaden til en startplads, men hvilken klassespiller. Ikke så meget pis. Han kommer bare ind og gør en forskel. Hans løb og timing i feltet er SÅ imponerende.
  • Orri Oskarsson vil give lidt mere tyngde i feltet end Larsson - og så har han noget fart, hvilket kan blive guld værd i en kamp, hvor Sparta-holdet skal længere frem på banen. Jeg er også stor fan af, at FCK spiller med en ni’er oppe foran, så alt ikke skal broderes igennem. Samtidig er han også et aktiv på både offensive og defensive dødbolde.
  • Mohammed Elyounoussi er stadig ny, men man kunne sagtens se klassen mod Sparta Prag. Masser af kvalitet på bolden og blik for sine medspillere.

NU ER ALT JO ikke bare rosenrødt hos FCK - og mod Sparta Prag fik vi set, hvad det er Neestrup bøvler med. Usikkerhed på bolden i de bageste geledder. Både Denis Vavro, men specielt Kevin Diks laver fejl, der hurtigt kan blive straffet.
Det ved Neestrup godt, så derfor havde Kamil Grabara åbenbart fået besked på, at slå nogle ordentlige balloner fremad, hvor FCK’erne så skulle vinde andenboldene. Sådan har vi bare aldrig set FCK spille før, og det lykkedes da heller ikke specielt godt.
Hvis ikke de stoler på, at Vavro eller Diks kan modtage bolden i fødderne, så må Lerager eller Falk ned og modtage kuglen.

I DET HELE TAGET, så har det vist sig, at Denis Vavro har været klart bedst, når han har haft en type som Andreas Bjelland eller Nicolai Boilesen ved sin side.
En med en kølig fodboldhjerne, der kan holde styr på slovakken, der er vanvittigt boldorienteret og ofte glemmer alt omkring sig.

Derfor passer det jo fremragende, at Nicolai Boilesen er på vej tilbage efter en korsbåndsskade og kunne være et bud på en makker til Vavro i returopgøret.
Sådan en styrende type er Kevin Diks langt fra, Han er ude af sin vante position og havde rigeligt at gøre med sit eget spil mod Sparta Prag.
Holder Boilesen sig skadesfri, så er alarmklokkerne måske ikke så store, men ryger han igen ind i skader, så var det måske alligevel et sted FCK skulle forstærke sig.

JEG SAGDE FOR et par uger siden, at FCK også skulle hente en venstre back, men som Christian Sørensen spillede mod Sparta Prag, så er det behov til at overse,.
Stort set ikke en eneste fejl, ultrasikker pasningsfod og altid spilbar.

Jeg ser meget Niclas Jensen i Christian Sørensen. Nicklas var heller ikke verdens hurtigste back, men kompenserede på forudseenhed og intelligens.
Jeg talte også for en sekser, og med de fornyede snakke med Thomas Delaney, så kan det sagtens ske, men skulle de falde til jorden, så er det en opgave som Lucas Lerager SKAL kunne løse.
Kommer Thomas Delaney, jamen så er det jo endnu en magtdemonstration fra FCK’s side.
Så er vi efterhånden ude i to start-ellevere, hvor det næstbedste også ville kunne begå sig fint i Superligaen….

NU VENTER SUPERLIGAENS mest utilregnelige hold, nemlig OB i aften –og selv hvis Neestrup roterer en hel del, så vil jeg stadig sidde med en fornemmelse af, at det nok skal gå for FCK.
Vinder FCK over OB, så er det kun tredje gang i Superligaens historie, at FCK har 12 point efter fire kampe.
Det var nok til et mesterskab i 2006/07, men ikke i 2019/20, hvor Brøndby vandt guld.
Men dengang havde de altså heller ikke en hær af offensive klassemuligheder!

LÆS ALLE STIG TØFTINGS KLUMMER LIGE HER