Foto: Getty Images
Superliga

Bundgaard-scoop er Brøndbys krigserklæring til FCK

KOMMENTAR: Brøndby IF's ejere, Global Football Holdings og Jan Bech Andersen, viste torsdag, at de mener guldkampen og Europa-ambitionerne særdeles alvorligt.

BOOM!

Her gik vi og lurede på, at Filip Bundgaard skulle til udlandet med Tyskland og Holland som mulige destinationer.

Og så kom Brøndby IF og fejede alt og alle, inklusiv Randers FC's betænkeligheder ved at sælge det stærkeste offensive kort, af banen i en af de største interne handler nogensinde i Superligaen.

På sin vis overgår det her købet af Nicolai Vallys, der cirka ned til sidste komma kostede det samme, som Filip Bundgaard gjorde torsdag aften.

Dengang var Brøndbys interesse i Vallys telegraferet uger i forvejen, de blå-gule manglede nærmest bare at hyre et af de der propelfly med et 'Her kommer Brøndby IF!' på et banner hængende efter sig til en af Silkeborgs kampe i begyndelsen af sæsonen 2022/23.

Men det her, som en omvendt tyv i vinter-aftenen, der fylder Randers-klubkasse, det var vildt.

Det er en dygtig spiller, Brøndby IF her får fingre i.

Udfordrende, fodrap, teknisk stærk, og så sidder jeg, og nok også Brøndbys scouting- og data-folk samt trænerstab, med en følelse af, at der er mange flere Superliga-scoringer i den 19-årige forward-slash-kantspiller, der har fået endog særdeles meget spilletid tidligt i fodboldkarrieren, hvilket nu kommer ham og Randers FC (finansielt) til gavn.

Man behøver ikke at have plantet mikrofoner på diverse lokationer i Storkøbenhavn og Jylland for at vide, andre Superliga-klubber før Brøndby IF har forsøgt sig med Randers FC og Bundgaard, og det har været meget tæt på før, at Bundgaard havde forladt Randers.

Nu skete det, og det Brøndby IF være glad for sportsligt og potentielt økonomisk, for hvis man indfrir Bundgaards potentiale, kan han sælges for to-tre gange pengene til sommer næste år eller i 2026.

Det her er et klokkesignal til omverdenen, til FC København, FC Midtjylland og FC Nordsjælland om, at Brøndby IF mener det her alvorligt, og at man vil have metal, ja spille om guld, og i de nye europæiske ligaspil, meget gerne allerede til september.

Vi sad før januar-vinduet og funderede over, hvor meget mere der var at skyde med fra ejerne – nu skød Brøndby, så ingen kan være i tvivlen i omverdenen eller internt om, at man mener det, og at Brøndby nu står stærkere end før 1. januar.

Vi skal så også lige huske proportionerne – FC Midtjylland og FC København har stadig flere stærke spillere at spille fra bænken eller i rotationen i en intens guldkamp til april og maj, og jeg tror bestemt ikke, Thomas Thomasberg, Jacob Neestrup eller deres sportsdirektører ville bytte deres trupper for Brøndbys – det ville jeg heller ikke i deres sted.

Men med Brøndbys krigserklæring er der fløjtet op til en guldkamp, der vil noget, og her i det sidste døgn fik Brøndby og Superliga-klubberne vist, at der også er muskler inde bag trøjen, selvom de gigantiske salg til udlandet blev udskudt til en potentielt vild sommer.