• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Troels Bager Thøgersen

CL-koks er guf for sølvpapirshattene

Foto: Getty Images

UEFA-KAOS: Det er menneskeligt at lave fejl som i den Champions League-lodtrækning, der mandag måtte tages om. Men fejlene puster til de mange konspirationsteorier, der omgærer lodtrækningen.

Af Troels Bager Thøgersen

Mange af jer har sikkert hørt konspirationsteorierne om lodtrækninger til Champions League, VM og andre store turneringer før.

Vi er ikke derude, hvor vi taler om skjulte alien-baser under Antarktis, eller at verden er styret af en race af forklædte reptiler via 5G-master og COVID-19, men der er stadig en del hestekræfter i teorierne om, hvordan de store klubber og organisationerne angiveligt sætter kampene sammen så fordelagtigt som muligt.

Fænomenet har faktisk fået ekstra næring i de seneste år, hvor forskellige fikse typer på sociale medier forsøger at lade som om, de spåede udfaldet af lodtrækningerne én eller flere dage i forvejen, og det hjalp heller ikke på mistanken om svindel og humbug, da tidligere FIFA-præsident Sepp Blatter i 2016 fortalte, at lodtrækningerne i Europa tidligere i tiden havde været aftalt via varme og kolde kugler i de berømte lodtrækningsbowler.

Jeg tvivler meget på, at det foregår sådan, men med forhistorien og fodboldorganisationernes mindre end pletfri rygte er det svært uheldigt, at en lodtrækning til ottendedelsfinalerne i Champions League kan gå så galt, som de gjorde i dag med en tidlig fejl i trækningen, der påvirkede en stor del af udfaldet for de 16 deltagende klubber.

Minutterne efter den kiksede lodtrækning var også et skønt kig ind i topfodboldens psykologi.

At Real Madrid talte for at tage lodtrækningen om fra det tidspunkt, hvor fejlen skete, hvilket lå efter Real Madrids trækning af underdogen Benfica i stedet for en langt værre modstander, var lige så forudsigeligt, som at Real-præsident Florentino Pérez stædigt holder fast i, at han er i færd med at redde hele fodboldverdenen fra sig selv ved at holde fast i en Super League, der først og fremmest er til gavn for ham selv og kammersjukken Andrea Agnelli i Juventus.

Og i de kommende dage kommer vi helt sikkert til at høre klubber og fans vånde sig eller juble over, at de i anden omgang endte med sværere eller lettere modstandere end i første omgang.

Det er djævelsk uheldigt for UEFA, at man tilsyneladende ikke fangede en fejl i computeren, der skulle sikre, at hold fra grupperne ikke kunne trække hinanden, hvorefter henholdsvis Manchester United-Villarreal og Liverpool-Atlético Madrid alligevel kom i bowlen sammen efter deres møder i efterårets gruppespil.

Nu kommer man til at trækkes med en masse brok fra klubbosser og sølvpapirshatte, for ikke at tale om alle os andre, der måbende kan konstatere, at der åbenbart ikke er så vandtætte procedurer omkring de lodtrækninger, som man kunne håbe.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020