• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Her er prisen på Brøndbys tre dyreste spillere

Foto: Getty Images

ANALYSE: De gode resultater i Brøndby kaster også transferinteresse af sig. Vi har vurderet, hvem de tre mest interessante spillere for transfermarkedet er og bliver.

Af Troels Bager Thøgersen

Det nytter ikke at lade som om: Køb og salg af spillere fylder i disse år for især topklubber i Danmark og resten af Europa.

Brøndby IF solgte i sommer Mads Hermansen for et stort beløb til Leicester og sagde for to år siden farvel til Jesper Lindstrøm, der tog til Eintracht Frankfurt.

Men Brøndby IF's ledelse vil meget gerne have mere end de 50-60 millioner kroner, man har solgt de bedste spillere for de seneste år.

Og det satte gang i debatten på Tipsbladets redaktion. Hvem kan egentlig sælges i Brøndbys trup, og for hvor meget?

Nicolai Vallys har været til debat i de seneste dage, og det forstår man med det gode spil, han har fortsat siden skiftet fra Silkeborg IF i sommeren 2022.

Men det er ikke Vallys, der for os at se er den, der kan sælges dyrest fra Brøndbys trup.

1: Mathias Kvistgaarden
Prisniveau: 50-80 millioner kroner
Skal Kvistgaarden være så langt foran de andre?

Ja han skal!

Alderen betyder nærmest mere for, hvad en spiller kan sælges for, end hans evner som fodboldspiller, især når så mange udenlandske klubber ser mod Danmark for at få spillere med potentiale, spiller der er bedre om to-tre-fire år.

Det er der bare langt større sandsynlighed for, at 21-årige Kvistgaarden er, end 27-årige Vallys er, og derfor er vi ikke spor i tvivl om, at Kvistgaarden er og skal prissættes højere.
Det er imponerende at se Kvistgaardens udvikling.

Jeg troede ærlig talt ikke, han ville blive mere end en habil Superliga-spiller, der kunne spille en masse kampe i Danmark.

Men han har på flot vis lært at bruge sin hurtighed og sin aggressivitet så effektivt som muligt, samtidig med at afslutningerne er blevet markant bedre.

Jeg tror stadig ikke, vi taler en spiller med hverken 100 eller 50 landskampe, men der er så meget power og vilje i den unge mand, at han sandsynligvis ryger afsted for det, der kan være et rekordbeløb for Brøndby.

2: Nicolai Vallys
Prisniveau: 30-50 millioner kroner
Vi hørte nogle høje prisforventninger og vurderinger i sidste sæson, men det er bare drønhamrende svært at få mange penge fra en dansk klub for en 27-årig spiller, der ikke spiller i Champions League.

Jeg vil endda mene, 50 millioner kroner er rigtig mange penge for en spiller i den aldersklasse.

Det taler for, at Vallys så tydeligt er en strålende fodboldbegavelse og tekniker, der kan spille for et tophold med ambitioner om mesterskaber og Europa, men al historik i hele Superligaens over 30-årige levetid fortæller, at det bliver svært at få 50 millioner kroner.

3: Yuito Suzuki
Prisniveau: 20-50 millioner kroner (i2024 eller 2025)
Ok, før I griber til høtyvene, så lyt lige.

Suzuki ser faktisk lovende ud. Han spillede en god kamp senest mod FC Nordsjælland, og han har den her attraktive kombination af fart og evnen til at gøre noget i små rum.
Det her kræver naturligvis, at han brænder igennem og slår sit navn fast som en stor Superliga-profil.

Men det er altså ikke nogen umulig tanke med det, han har vist, og så kan passet hurtigt virke til hans fordel.

Igen, I synes måske, det lyder vanvittigt, men der er kommet et væld af dygtige, unge japanske spillere til klubber i ligaer, der er større end den danske.

Der er kommet øje for i Europa, at et land med 125 millioner indbyggere med fantastisk infrastruktur og stor fodboldinteresse næsten ikke kan undgå at udvikle nogle lovende talenter. Det betyder bare noget, hvis Suzuki bliver et hit og om et år eller to pludselig er god nok til at blive solgt.

Oscar Schwartau havde naturligvis også været et bud her, men det er altså Suzuki, der lige nu spiller, og gør det godt.