• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Victor Risager

Forstår ikke SJE-boss' udtalelser: Uprofessionelt

Foto: Rene Schutze/Getty Images

Abdulrahman Taiwos agent kan ikke se, hvordan han og angriberen skal have handlet "uærligt" over for SønderjyskE.

Af Victor Risager

SønderjyskE kom tilbage på sporet i weekenden med en sejr, men overskrifterne om Haderslev-klubben har siden handlet om noget helt andet. Nemlig reserveangriber Abdulrahman Taiwo.

Taiwo blev nemlig degraderet til U19-holdet i SønderjyskE på grund af “uærlighed” fra han og hans agent, forklarede Esben Hansen, sportsdirektør i SønderjyskE. Og den beslutning blev ikke mødt med tilfredshed af spillertruppen, der via anfører Marc Dal Hende dedikerede sejren til nigerianeren, skrev Der Nordschleswiger søndag.

Siden har Hansen og og Taiwos agent, Papa Agyemang, talt om sagen, og spilleren er tilbage i førsteholdstruppen. Hansen siger mandag til JydskeVestkysten, at det er efter "indrømmelser fra spillerens agent". 

Agenten holder imidlertid fast i, at han og hans klient ikke har ageret uærligt. Han er uforstående over for den anklage.

- Jeg mener, at klubbens problemer ikke kun skyldes Taiwo, og at klubben forsøger at bruge ham som syndebuk. Det, Esben Hansen har sagt, er ubegrundet. Det er unødvendigt, fordi der ikke er grundlag for det, siger Papa Agyemang til Tipsbladet og fortsætter:

- Taiwo kom på en lang kontrakt for et langvarigt projekt. Hvis det besluttes, at det ikke er ham, man vil satse på, skal der findes en løsning, alle kan leve med. Det betyder ikke, at man smider drengen et hvilket som helst sted hen, fordi man vil af med ham. Man skal finde en løsning, der også fungerer for ham.

- Ingen er uærlige eller lyver. Klubben behandler ham dårligt. Hvis ens kaptajn dedikerer sejren til spilleren, viser det, hvis side spillerne, der ser ham hver dag, er på. Han [Esben Hansen] har lavet rod, hvor der ikke skulle være rod. Det er uprofessionelt og cowboy-agtigt i mine øjne. 

- Den eneste grund til, at Esben Hansen nu trækker i land, er, at spillertruppen kan se, at behandlingen ikke er human, lyder det fra agenten. 

Agenten tilføjer desuden, at man denne sommer har kigget på muligheder for at skifte væk fra SønderjyskE.

- Vi har forsøgt at finde løsninger. Der var en eller to muligheder, men de var ikke de rigtige. Det var en ung spiller, der forlod Slovakiet og kom med i et projekt, der så rigtig godt ud for os. Men det gik galt, da Michael Boris blev fyret [sidste efterår], og siden har Taiwo ikke haft mulighed for at vise sig frem.

- Det er ikke hans skyld, hvis SønderjyskE ikke giver ham mulighed for at vise sig frem og gøre sig attraktiv for andre klubber, siger han.

Abdulrahman Taiwo, 24 år, har stadig knap tre år tilbage af sin kontrakt med SønderjyskE. I denne sæson har han kun spillet tre kampe. 

Tipsbladet har været i kontakt med SønderjyskE, der ikke ønsker at stille op til interview, og dermed vil man ikke forholde sig til den fremførte kritik fra spillerens agent, selv om han på det kraftigste afviser SønderjyskE's udlægning af sagen.

Tidligere har Esben Hansen dog udtalt til JydskeVestkysten:

- Jeg havde en rigtig god snak med Taiwos agent i går (søndag, red.), hvor han gav mig de indrømmelser, vi havde brug for for at få løst situationen. Så Taiwo er tilbage og træner med holdet fra onsdag morgen. Det er glædeligt, at de har lyttet til, hvad vi sagde. Så lytter vi selvfølgelig også til, hvad de siger.

Tipsbladet ville naturligvis gerne forholde Esben Hansen kritikken fra agenten, men det har altså ikke været muligt.