• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Victor Risager

NordicBet Liga-klubejer idømt karantæne for betting

Foto: Getty Images

Næstved-ejer Fabian Ernst får to måneders udelukkelse fra NordicBet Ligaen som følge af betting.

Af Victor Risager

Når NordicBet Ligaen genoptages, skal Fabian Ernst, der er medejer af Næstved Boldklub, holde sig væk fra klubben i to måneder.

Danmarks Idrætsforenings matchfixingnævn har idømt den tyske klubejer er nemlig blevet idømt en udelukkelse på to måneder samt en bøde på 10.000 kroner, efter at han har bettet på kampe i den danske 1. division. Det skriver sn.dk.

Hverken spillere, trænere eller ejere må nemlig spille på kampe i deres egen liga, men det er altså lige præcis, hvad Fabian Ernst har gjort.

I alt skulle han have spillet knap 19.500 danske kroner på fem væddemål fra april til oktober i 2019. I alt skulle han have vundet i omegnen af 1.600 kroner.

I en meddelelse til sn.dk bekræfter Fabian Ernst, at han har bettet på kampe. Han regnede dog ikke med, at der var noget problem i det, da han ikke har noget med den daglige ledelse af klubben at gøre.

- Jeg er bosiddende i Hannover, Tyskland, og er ikke involveret i den daglige drift af klubben. Jeg betragtede mig derfor som en tilhænger med de samme privilegier som enhver almindelig Næstved-fan og antog derfor, at jeg ikke ville overtræde nogle væddemålsregler, lyder det fra klubejeren, der tilføjer:

- Jeg var ærlig under processen, hvilket førte til en hurtig afslutning af sagen. Jeg beklager min uvidenhed og ethvert regelbrud og har samarbejdet fuldt ud med myndighederne og accepteret det fulde ansvar for mit fejlskøn.

NordicBet Ligaen forventes at blive genoptaget i slutningen af maj eller starten af juni, og til den tid vil karantænen træde i kraft.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?