• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Ny EfB-ejer stiller krav: 16-årig skal spille

Foto: Screenshot

Esbjergs nye ejer stiller krav til træner Olafur Kristjansson, der ikke skal gøre brug af en spiller, blot fordi han er løntung. Derfor kræver ejeren også, at 16-årig kommer på holdkortet.

Af Kenneth Jensen

Der er sket meget i Esbjerg fB det seneste års tid. Nedrykning, ny cheftræner, nye spillere og ikke mindst en ny ejer.

Og den nye ejer, Pacific Media Group, hvorfra Paul Conway er talsmand og nyt bestyrelsesmedlem i EfB, overtog officielt aktiemajoriteten i Esbjerg fB i sidste uge i forbindelse med klubbens generalforsamling. Paul Conway har i den anledning talt med Ugeavisen Esbjerg.

Pacific Media Group har flere klubber rundt om i Europa - blandt andet Barnsley, der kæmper med om oprykning til Premier League, franske Nancy, der ligger i den næstbedste række og KV Oostende fra Belgien.

Fokus fremadrettet er på at sikre, at man ikke bruger flere penge, end man har. Der skal være bedre brug af data, rekrutteringen skal være bedre, og der skal bruges yngre spillere.

Således slår Paul Conway nu fast, at man ikke længere vil hente ældre spillere, og så kommer han også med krav til træner Olafur Kristjansson, ligesom han i øvrigt også gjorde det i Nancy, hvor de løntunge spillere også var de ældste.

- Vi er lige kommet, men Jimmi (Nagel Jacobsen, EfB's sportschef red.) har allerede opfordret træneren til at være mere angrebs-mindet. Jeg vil gerne se nogle af de unge spille, så Phun (Phun Mang, der tidligere i år debuterede som 16-årig, red.) skal spille. Han er en af vores bedste ressourcer. Vi gør jo det her fordi vi har et godt akademi, og akademi-drengene skal spille. Det har været en glidebane over de seneste år, at man har hentet gamle spillere fra andre hold på frie transfere. Men det skal stoppe, fortæller Paul Conway til Ugeavisen Esbjerg.

Esbjerg kæmper med om oprykning i 1. division, hvor man lige nu ligger et enkelt point efter Silkeborg, der ligger på andenpladsen. Der resterer otte runder af sæsonen.

Phun Mang fik debut i februar mod Silkeborg, bare 16 år gammel. Han er født i januar 2005. I alt er det blevet til to kampe for Esbjergs førstehold for Phun Mang.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus