• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Mikkel Fuhr Nielsen

Afviste DK: Derfor valgte dansk sølvvinder dem

Foto: Anita Graversen/Getty Images

Den danske forsvarsspiller fortsætter karrieren i Belgien trods interesse fra blandt andet Danmark. Her kan du høre hans overvejelser bag skiftet.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

På godt og ondt har tre år i Royal Union SG nået sin ende for danske Jonas Bager.

Han kaldte det første år et "sportsligt mareridt" overfor Tipsbladet, da en ankelskade hæmmede ham. Resten hører til historiebøgerne.

I sin anden sæson hjalp forsvarsspilleren klubben til oprykning, og året efter var de et mulehår fra at sikre sig guldet i Jupiler Pro League mod alle odds. Derfra skulle man tro, at begge parter gerne ville fortsætte samarbejdet, men Jonas Bagers option for yderligere et år blev ikke indløst.

Danskeren fortæller til Tipsbladet, at det var klubbens beslutning, og den lever han helt fint med.

- Der har været en dato, hvor de senest skulle udløse optionen, og da de ikke gjorde det, så har jeg ikke brugt et sekund på at tænke på det. Så jeg føler på ingen måde, at jeg har haft brug for en forklaring. Jeg har fokuseret på at kigge fremad, og så præstere bedst muligt.

I knap 14 dage nåede danskeren at stå uden klub, inden der var bid.

Ny udfordring venter
Jonas Bager afsluttede eventyret i Royal Union SG med sølvmedaljer, og det bragte den transferfrie dansker i høj kurs, da transferpuslespillet startede den 1. juli.

Forsvarsspilleren med fortid i Randers FC var ikke sen til at få sin fremtid på plads. Tidligt blev RFC Seraing meldt ude efter ham, men selv hørte han aldrig noget fra dem. Det gjorde han istedet fra Charleroi, som han har underskrevet en toårig aftale med.

- Jeg havde en rigtig god snak med træneren og den sportslige ledelse. Jeg mødtes med dem på deres træningslejr, og det overbeviste mig egentlig om, at det var det rigtige for mig. Det er en rigtig solid subtopklub i Belgien. Det var ikke noget svært valg, da de kom på banen.

- Da de viste interessen, så var jeg klar på det. Der var interesse fra andre steder, men det blev rigtig hurtigt konkret fra Charleroi. Efter snakken med træneren, så blev jeg overbevist om, at det var en god ide, og jeg havde bare en god mavefornemmelse.

Hvilke andre muligheder havde du?

- Der var interesse fra Belgien og andre lande - inklusiv Danmark. Den belgiske liga er en fed liga, så jeg var ret overbevist om, at hvis der kom noget fra Belgien, så var det førsteprioritet.

Det gjorde der hos RSC Charleroi, hvor Jonas Bager allerede har fået sin debut. Det gjorde han i første spillerunde mod Eupen, hvor han blev indskiftet i slutminutterne, og styrede 3-1-sejren i land.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.