• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Lasse Sylvest Mikkelsen

Brian Priske afslører: Derfor forlod jeg FCM

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Den nykårede Royal Antwerp-træner er ikke bleg for at indrømme, at han længe har ønsket at prøve sig af i en udenlandsk klub.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

I slutningen af maj blev det offentliggjort, at Brian Priske skiftede cheftrænerstolen i FC Midtjylland ud med samme sæde i den belgiske klub Royal Antwerp.

Fredag talte han for første gang om skiftet til det belgiske medie Sporza.

Her lagde han ikke skjul på, at han forlod FC Midtjylland, fordi han har store ambitioner.

- Jeg har gerne ville til udlandet længe. Den belgiske liga er et skridt fremad for en dansk træner. Jeg kender Belgien på grund af min fortid her (som spiller, red.). Jeg har altid fulgt ligaen. Der er masser af kvalitet og masser af passion for fodbolden.

Brian Priske tørnede i sin aktive karriere ud for de to belgiske klubber Genk og Club Brugge, og nu venter den tredje belgiske klub.

- Jeg er glad for at være her, og jeg ser frem til at begynde arbejdet. Jeg har de seneste uger sammensat mit hold. Jeg ved, jeg får brug for et godt hold og gode spillere for at opnå mit mål.

- Mine forgængere har lagt et solidt fundament her. Det respekterer jeg. Jeg ser frem til at bygge videre på det. Forhåbentlig kan vi få fans tilbage på stadion næste sæson, for de er fantastiske her, og de kan hjælpe og videre.

Antwerpens daglige leder Sven Jacques forklarede også, hvorfor valget var faldet på netop Brian Priske.

- Det var vigtigt for os at finde en træner, der ligesom sine forgængere har viljen til at vinde og passionen til at gå efter sejrene. det har Priske. Brian kender ligaen godt, og han er meget velforberedt. Han vil tage klubben det næste skridt, selvom det ikke bliver nemt efter fire gode år. Presset er der, men Priske tør at tage udfordringen op, lyder det.

Siden Royal Antwerp rykkede op i den bedste belgiske række i 2017 og på de fire år, der er gået, har klubben udviklet sig og sidste sæson blev det til en tredjeplads.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020