Video : Tipsbladet
Benelux

Brian Priske vinder retssag - millioner på vej

Brian Priske har vundet en retssag over sin tidligere klub Royal Antwerp, der nu skal tilbagebetale millioner til danskeren.

Mandag den 23. maj 2022 meddelte Royal Antwerp på sin hjemmeside, at Brian Priske var fortid i klubben efter knap en sæson som cheftræner.

Men først den 14. februar fik et langt efterspil endelig en ende.

Her vandt Brian Priske sin sag i Arbejdsretten mod Royal Antwerp, så den belgiske topklub skal kompensere danskeren med en betaling på 500.000 euro svarende til 3,7 millioner kroner.

- Vi er glade for, at retten fuldstændig fuldte den rette situation om, at det ikke var Brian, der forlod klubben, men at han blev fyret, så han derfor er berettiget til en kompensation. Så vi er glade for resultatet, siger Brian Priskes advokat i sagen, Kristof De Saedeleer, til Tipsbladet.

Sagen tager sit udspring i foråret 2022, hvor Brian Priske krævede en godtgørelse på 3,7 millioner kroner, fordi hans kontrakt løb frem til sommeren 2023 og han altså blev fyret.

Royal Antwerp mente dog, at Brian Priske selv var taget til Sparta Prag, og der af den grund ikke var tale om en fyring. Derfor ville klubben have danskeren til at betale dem knap 4,5 millioner kroner. Klagen blev dog erklæret ugyldig af fodbolddomstolen i Zürich.

Brian Priske vandt første gang sagen i Arbjedsretten i marts 2023, men her ankede Royal Antwerp sagens afgørelse. Samtidig krævede klubben, at han betalte sin løn fra perioden 23. maj til 31. maj 2022 tilbage.

Nu er sagen så blevet vundet igen. Blandt andet fordi beskeder på tjenesten WhatsApp og kommunikationen fra Royal Antwerp i dagene op til afskedigelsen af Brian Priske bar præg af, at der var tale om en fyring og ikke et ønske fra danskeren om at gå selv for at tilslutte sig Sparta Prag.

Det er beskeder fra daværende tekniske direktør Marc Overmars og daglig leder Sven Jacques blandt andet med til at påvise, ligesom interviews op til det, der blev Brian Priskes sidste kamp, også peger i retning af en fyring.

Derfor skal Royal Antwerp betale 500.000 euro svarende til 3,7 millioner kroner til Brian Priske. Sagsomkostningerne skal Royal Antwerp også betale.

Brian Priske har meddelt Tipsbladet, at han ikke har nogen kommentarer på nuværende tidspunkt.