• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Dansker fik debut i Holland: Nu overvejer han fremtiden

Dansker fik debut i Holland: Nu overvejer han fremtiden
Foto: YouTube

Den 19-årige angriber Emil Riis Jakobsen kom ind for hollandske VVV-Venlo, der tabte med 0-3 ude mod PSV i weekenden. Foran 33.900 tilskuere. Han håber på flere minutter i foråret, hvor han også skal finde ud af, hvad der skal ske i fremtiden.

Af Kenneth Jensen

Foran 33.900 tilskuere fik den bare 19-årige dansker Emil Riis Jakobsen i lørdags debut, og selv om det endte med et nederlag på 0-3 ude mod førerholdet PSV, er der ikke noget at sige til, at angriberen har fået smag på mere.

I januar blev Emil Riis Jakobsen udlejet fra engelske Derby County til VVV-Venlo, og måneders tålmodighed blev lørdag tilbagebetalt med et indhop og en debut for den hollandske klub, der samtidig var Emil Riis Jakobsens debut som seniorspiller.

- Det var en rigitg dejlig oplevelse. Det er noget, jeg har arbejdet hårdt for og håbet på længe, så det var en dejlig fornemmelse, da det endelig skete, siger Emil Riis Jakobsen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Det var min første seniorkamp og mod nogle af de bedste i Holland. Der var næsten 34.000 tilskuere. Det var bare noget helt andet, end jeg har været vant til. Tempoet, atmosfæren. Det var helt vildt.

Emil Riis Jakobsen forlod i sommeren 2015 dansk fodbold og Randers FC til fordel for Derby, men aftalen med den engelske klub løber ud til sommer, så Emil Riis Jakobsen spiller i den grad også for fremtiden de kommende måneder.

- Jeg håber selvfølgelig på, at jeg kan komme ind i nogle af de sidste kampe. Min kontrakt løber ud til sommer, så jeg skal også tænke på, hvad jeg skal. Jeg håber, at holdet bliver oppe og ser det sådan, at hvis jeg hjælper holdet, hjælper jeg også mig selv, siger angirberen, der ikke har lukket døren i forhold til at forlænge i Derby:

- Jeg skal beslutte, hvad jeg skal. Jeg vil meget gerne blive ved med at spille voksenfodbold, og det var også derfor, jeg blev lejet ud fra Derby.

Den 19-årige dansker, der har erfaring fra diverse ungdomslandshold, håber på, kom på banen efter 67 minutters spil af opgøret mod PSV, og selv om det endte med et nederlag, har VVV-Venlo 12 point ned til Sparta Rotterdam, der ligger tredjesidst i rækken på en position, der giver playoff om nedrykning. Så klubben ligger gunstigt, og det kan også betyde flere minutter for Jakobsen fremadrettet.

Og hvad der så skal ske til somer, ved angriberen endnu ikke, og han fortæller, at han ikke lukker døren for en retur til dansk fodbold, hvis den rigtige plan er der, og det hele passer.

Emil Riis Jakobsen var lidt involveret i PSVs scoring til 1-0, da han ved et hjørnespark gled ved forreste stolpe. Andre havde også muligheden for at cleare bolden, men midtbanespiller Marco van Ginkel fik scoret kampens første mål.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus