Video : Tipsbladet
Benelux

Rafael van der Vaart flænser Jordan Henderson

Rafael van der Vaart deler en ordentlig lussing ud til den nye Ajax-midtbanespiller Jordan Henderson.

Den engelske midtbanespiller Jordan Henderson vendte i januar tilbage til Europa efter et halvt år i den saudi-arabiske klub Al-Ettifaq. Her var det hollandske Ajax, der stod klar til at tage imod den tidligere Liverpool-anfører.

Indtil videre er det blevet til fire kampe i Amsterdam-klubben, og det er ikke noget, som Ajax-legenden Rafael van der Vaart er imponeret over. Det fortæller han i hollandske Ziggo Sports fodboldprogram Rondo.

- Ajax har hentet spillere ind med nul kvalitet. Klubben bliver nødt til at komme igennem resten af sæsonen nu. De har hentet Jordan Henderson, siger han og fortsætter:

- Alt, hvad han gør, er at spille en lille aflevering ud til siden eller en lille aflevering tilbage, lyder det fra Rafael van der Vaart.

På torsdag skal den hollandske storklub møde Bodø/Glimt i Conference League, hvor de spillede 2-2 i den første kamp på hjemmebane. Her regner Van der Vaart med, at Ajax med 'alt held i verden' kommer til at gå videre.

- Bagefter er det bedst for dem at blive slået ud og starte på en frisk næste sæson. Som en Ajax-mand bløder mit hjerte. Jeg ved ikke, hvad jeg mere kan sige om dem, fastslår 'Rafa', der havde i alt 12 år i klubben som spiller.

I Æresdivisionen er Ajax i skrivende stund på femtepladsen, hvor de ellers sædvanlige mesterskabsbejlere er hele 26 point efter PSV Eindhoven på førstepladsen i en sæson, hvor de har store vanskeligheder.

Hendersons kontrakt med Ajax løber frem til sommeren 2026.