• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Troels Bager Thøgersen

Hjulmand og Ajax? Her er spillet om trænerposten

Foto: Getty Images

Ajax-interessen for Kasper Hjulmand er reel, men om den veksles til en aktiv jagt på den danske landstræner er endnu uvist.

Af Troels Bager Thøgersen

Der er gang i butikken i Ajax i disse dage.

Der mangler en permanent cheftræner i klubben, der skuffende kun blev nummer tre i Æresdivisionen, og forleden blev også klublegenden Edwin van der Sar afskediget fra sit job som direktør.

Der er dog stadig beslutningskompetence i klubben i form af sportsdirektøren Sven Mislintat, tidligere scoutingchef i Borussia Dortmund og Arsenal, en mand der blev hyret i sidste måned.

Tirsdag aften kunne det hollandske medie De Telegraaf berette om Mislintats jagt på en cheftræner, og selvom van der Sar er væk, er Mislintat i fuld sving med at finde en løsning sammen med bestyrelsen.

De Telegraaf meddelte om interesse for Danmarks landstræner Kasper Hjulmand, og det stemmer umiddelbart overens med Tipsbladets oplysninger.

Gode kandidater
Det mest ligefremme valg for Ajax er vikaren Johnny Heitinga, der tog over fra Alfred Schreuder i slutningen af januar og kørte sæsonen færdig for storklubben.

Heitinga havde været ungdomstræner i Ajax i seks år forinden og kender selvsagt klubben indgående.

Kasper Hjulmand nævnes også som kandidat, hvilket dog er betydeligt sværere for Ajax med tanke på landstrænerens kontrakt med DBU, der løber i 13 måneder endnu indtil efter EM-slutrunden i Tyskland.

Den tredje kandidat Kjetil Knutsen fra Bodø/Glimt er blevet sat i forbindelse med utallige trænerjobs i de største ligaer i Europa.

Ifølge Tipsbladets oplysninger har Knutsen dog en særdeles gunstig aftale i Norge, der ganske vist kun løber indtil udgangen af sæsonen i Eliteserien i 2024, men som er svær at matche, da Knutsen honoreres særdeles godt efter Bodøs præstationer på banen og finansielt.

Det gør det til en svær operation at hyre Knutsen væk fra Bodø/Glimt, hvilket også kan være en forklaring på, at den succesrige norske træner aldrig er kommet videre end til listen over mulige kandidater hverken i Premier League eller i de Superliga-klubber, der kan have været interesserede.

Hos DBU er fodbolddirektør Peter Møller umiddelbart rolig trods koblingen mellem landstræneren og jobbet i Amsterdam.

- Det er meget velfortjent at Kasper i følge hollandske medie er eftertragtet i Ajax. Vi har dog en aftale med Hjulmand, og ikke mindst et arbejde foran os, med at kvalificere landsholdet til endnu en slutrunde. Det er det vi har fokus på, siger Peter Møller i en besked til Tipsbladet onsdag formiddag.

Kasper Hjulmands kontrakt med DBU løber til efter EM-slutrunden i Tyskland næste år, og foreløbig har der ikke været tegn på, at en forlængelse er tæt på, selvom DBU offentligt har erklæret sig interesseret i at holde på landstræneren, der tiltrådte i sommeren 2020.