• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Lars Gram-Hanssen

Kritik af Kasper Schmeichel: Hvorfor gør du det?

Foto: Getty Images

Med Kasper Schmeichel på plads ved siden af Jesper Fredberg på tribunen begik Anderlecht-målmand Maxime Dupé søndag en kæmpe brøler, da danskerklubben måtte nøjes med 2-2 mod Kortrijk.

Af Lars Gram-Hanssen

Efter en række overbevisende præstationer i sæsonstarten fik Anderlecht-målmand Maxime Dupé søndag en skurkerolle i ligakampen mod Kortrijk. 

Kort inde i anden halvleg stod franskmanden bag en fatal fejlaflevering, som endte med at koste et straffespark og et direkte rødt kort til Anderlecht-forsvareren Zeno Debast. 

Maxime Dupé ville efter 2-2-kampen ikke sige noget om, hvorvidt Kasper Schmeichels ankomst har påvirket ham, men den danske landsholdsmålmand var i hvert fald på plads på tribunen til opgøret, hvor han sad ved siden af Anderlechts danske fodbolddirektør Jesper Fredberg. 

I det belgiske tv-program 'Extra Time' har eksperten Filip Joos peget på, at Kasper Schmeichel tilsyneladende allerede har en ophøjet status i Anderlecht, idet målmanden sad ved siden af Fredberg. 

- Giver det mening, at man som ny spiller gør det? Jeg tror, at Schmeichel er i toppen af hierarkiet i omklædningsrummet. Han er mere end bare en almindelig spiller. Men hvorfor sidder du ved siden af Fredberg? Hvorfor gør du det? Hvorfor sidder du ved siden af din chef under din første kamp? Hvor skulle han have siddet? Alle andre steder end der. På den måde kommer det til at fylde ekstra meget i Dupés hoved, lyder det, ifølge Sporza, fra Joos i tv-programmet. 

Ifølge den tidligere belgiske landsholdsspiller Philippe Albert har Anderlecht begået en decideret fejl ved at hente Kasper Schmeichel. 

- Der var en mangel på aggressivitet mod Kortijk. Der var også individuelle fejl, inklusive en fra Maxime Dupé. Det er ikke overraskende, med tanke på Kasper Schmeichels ankomst. Han er 36 år og hans situation i Nice var usikker, lyder det, ifølge Voetbal Belgie fra Phillippe Albert. 

- Det er nu op til træneren at håndtere situationen, men vi tænker ikke, at Schmeichel er blevet hentet for at varme bænken. Jeg ville ikke have hentet ham. 

Kasper Schmeichel sad ude med en skade i weekenden, men ifølge Brian Riemer kan den danske landsholdsmålmand potentielt være klar igen allerede i den kommende weekend.