• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Lars Gram-Hanssen

Neestrup til Ajax? Man kigger også i Danmark

Foto: Getty Images

Jacob Neestrup er på rygtebasis blevet sat i forbindelse med Ajax, og ifølge Morten Olsen vil det give god mening, hvis den hollandske storklub har den succesfulde FC København-træner på radaren.

Af Lars Gram-Hanssen

Det er kun lidt over et år siden, at Jacob Neestrup blev forfremmet til cheftræner i FC København, men den blot 35-årige FCK-boss har på kort tid formået at slå sit navn fast som en af de mest lovende danske trænere.

Neestrup førte i sidste uge FC København til en 4-3-sejr over Manchester United i Champions League, og den unge cheftræners succes har også vakt opmærksomhed i udlandet. Senest har det hollandske medie Voetbal Primeur bragt Jacob Neestrup på banen som et potentielt træneremne i den kriseramte storklub Ajax, der angiveligt vil ansætte en ‘ung og progressiv’ træner fra næste sommer af.

Der er blot tale om et rygte, men ifølge den tidligere landstræner og Ajax-træner Morten Olsen er det ikke utænkeligt, at Jacob Neestrup er på Amsterdam-klubbens radar.

- Som du selv siger, så er det jo spekulationer. Men han har jo gjort opmærksom på sig selv som en ung træner, der har haft et imponerende forløb først i Viborg og nu også både internationalt og nationalt med FCK.

- Det er en ung gut, som nu har prøvet en hel del og har gjort det godt. Og det giver selvfølgelig genklang i Europa, siger Morten Olsen til Tipsbladet.

Er det i dine øjne realistisk, at en europæisk storklub som Ajax kigger mod den danske Superliga for at hente en cheftræner?

- Jeg tror ikke, at det er nogen hemmelighed, at Ajax har været interesseret i Kasper Hjulmand. Han har så valgt det, han har valgt lige nu, og så kigger man selvfølgelig også på, om der er andre i Danmark, som gør det godt. Og man kigger på, hvordan de spiller.

- Ajax er jo en klub, der har en vis form for filosofi, men den ændrer sig også lidt hen ad vejen. Men man kigger selvfølgelig efter trænere, som gør det godt, og især unge trænere. Og de har været lidt uheldige på det seneste, hvor trænerne har været der en måned eller et halvt år. Så der er ingen tvivl om, at de vil gøre et grundigt stykke arbejde. Så jo, det er spekulationer, men for mig lyder det ikke helt skævt, siger Morten Olsen.

Hvordan har det været for dig at følge Ajax i denne sæson?

- Det er jo forfærdeligt. Det er vel ikke sket før, at de er faldet så langt. I hvert fald ikke i den tid, jeg har fulgt Ajax. Man laver fejl, og måske er der for mange, der er forsvundet. Og så har man hentet nye. En ny teknisk direktør, som så i mellemtiden også er blevet fyret (Sven Mislintat, red.). Og så er der Edwin van der Sar og nogle andre, der jo har Ajax-DNA’et (som også er forsvundet, red.). Det er jo det, der også er vigtigt.

- De søger folk, som kan arbejde med den filosofi, både på og uden for banen, og det gælder både spillere og trænere. Så det er da glædeligt, at der er nogle danske trænere… bare det, at de bliver nævnt, er både flot og imponerende. Det viser bare, hvor vi står med dansk fodbold lige nu, synes jeg. Gode klubhold, godt landshold og mange gode unge trænere, siger Morten Olsen.

Morten Olsen var selv cheftræner for Ajax fra sommeren 1997 og frem til november 1998, og nåede i sin tid i Amsterdam-klubben at vinde både mesterskabet og pokalturneringen.