• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Peter Hyballa i interview: Jeg er et dyr

Foto: Getty Images

Den tidligere Esbjerg-træner trækker overskrifter i det hollandske, efter hans hold slog MVV Maastricht og fortsat kæmper om oprykning.

Af Kenneth Jensen

Sæsonen er for de fleste hold slut i de bedste hollandske rækker, men for Peter Hyballas Den Bosch spilles der videre, da klubben er en del af oprykningsspillet om at komme i den bedste hollandske række.

Klubben vandt lørdag med 4-1 ude over MVV Maastricht og har dermed sikret sig en samlet sejr, der sender klubben i semifinalen i ræset om at få en billet til Eredivisie.

Men der var alligevel malurt i bægeret, som fik Peter Hyballa til at være rasende sidst i opgøret: Målmand Roy Kortsmit fik rødt kort med syv minutter igen af opgøret, hvor Peter Hyballa ikke havde flere udskiftninger til rådighed. Så Jort van der Sande måtte passe kassen til sidst i opgøret.

- Ved du hvorfor - du vil helt klart høre det fra mig. På grund af Roys røde kort. Hvad skal jeg sige? Jeg var rasende, men så skiftede jeg gear og tænkte, at Jort van der Sande allerede var angriber og entertainer, så nu kunne han også være målmand. Jeg havde brugt alle min udskiftninger, for jeg havde ikke regnet med, at vi ville få rødt kort, sagde Peter Hyballa til ESPN efter opgøret.

Derefter blev han mere positiv.

- Vi vandt 4-1, og jeg ender med at tale negativt. Det er underligt. Vi spillede fantastisk, og vi har gjort det fremragende siden januar. I første halvleg var vi perfekt i vores pres, og da vi spillede 10 mod 11 stod vi dybt og var alligevel i stand til at slå kontra og score, siger Peter Hyballa, der derefter skød brystet frem og meldte sig selv og holdet klar til opgøret mod FC Emmen, hvor den første semifinalen vneter på onsdag. 

- Vi skal nok blive klar til onsdag. I aften skal jeg have en øl med holdet. To øl er også fint. Og så skal jeg have en whiskey til min stemme. Jeg er klar igen i morgen, for jeg er et dyr.

Peter Hyballa er i Danmark mest kendt for sin tid i Esbjerg fB i sommeren og efteråret 2021, hvor han blev beskyldt af truppen for at udøver psykisk og fysisk vold. Han endte med ikke at være træner i EfB længe.

EfB endte med at rykke ud af 1. division, og nu kæmper klubben for at komme tilbage til den næstbedste række i Danmark.

Hollænderen har afvist beskyldningerne fra EfB-truppen.