• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Mikkel Fuhr Nielsen

Strålede under Frank: Det beviser meget lidt

Foto: Getty Images

Det oser ikke af forventninger til den nye danske duo i Anderlecht.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Danskerduoen Jesper Fredberg og Brian Riemer bliver ansigterne på Anderlechts nye satsning om at komme tilbage til toppen af belgisk fodbold.

Fredberg blev kort efter Superliga-sæsonen præsenteret som ny fodbolddirektør i klubben og kort tid efter hev han Thomas Franks højre hånd i Brentford, Brian Riemer, ind som ny cheftræner.

I Belgien rynker man dog på næsen over den danske satsning. Det fortæller den mangeårige belgiske fodboldjournalist på De Standaard, Francois Colin, ifølge voetbalbelgie.be.

- Ansættelsen af både Fredberg og Riemer kan kun kaldes et gigantisk gamble. At Fredberg ender med sin landsmand viser, at hans viden om international fodbold er begrænset. Riemer har aldrig været cheftræner. Han gjorde det angiveligt godt under Thomas Frank, men det beviser meget lidt, lyder den bekymrende mine.

- Både Fredberg og Riemer er ikke hjmmevant i belgisk fodbold og skal bruge flere måneder på at omstille sig. Det vigtigste i Anderlecht er hvad de gør i næste måned i transfervinduet, selvom man nok ikke skal forvente meget andet end danske spillere.

44-årige Brian Riemer har brugt de sidste fire år som assistenttræner for Thomas Frank i Brentford, hvor han har haft stor succes. Desuden har han i mange år haft adskillige roller i FC København.

Rollen som cheftræner er selvfølgelig markant anderledes og man skal stå på mål for meget mere, end tilfældet er som assistenttræner. Men spørger man Riemers danske trænerkollega Glen Riddersholm, så er han mere end klar til opgaven. Det kan du læse mere om HER.

Både Jesper Fredberg og Brian Riemer er blevet udstyret med kontrakter frem til 2024, hvor de skal forsøge at føre Anderlecht tilbage til toppen af belgisk fodbold.