• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Sverige undrer sig: Gør Danmark noget vi ikke gør?

Foto: Getty Images

Danske talenter gør det godt i Europa, og de er misunderlige i både Norge og Sverige.

Af Kenneth Jensen

Det norske landshold spiller tirsdag aften mod Serbien, og lykkes det Norge at få uafgjort, er man sikker på oprykning og kommer dermed op i øverste lag, hvor også Danmark hører til.

Imens kæmper Sverige i den anden ende af gruppen, for svenskerne rykker ud, hvis man ikke formår at besejre Slovenien hjemme.

Og netop i Sverige går debatten lige nu på talentudvikling og kvaliteten af svenske spillere. Det svenske landshold nærmest bare taber og taber og taber for tiden, og diskussionen i Sverige går lige nu på, hvorfor Danmark er gode til at udvikle spillere og har spillere, der spiller i fine klubber rundt om i Europa, og hvorfor Sverige har enkelte topspillere, men ikke specielt stor bredde.

Tottenham-stjernen Dejan Kulusevski fortalte mandag, at man har et stort problem i Sverige. Det sagde han på et pressemøde, hvor han også fortalte, at det ikke er tilfædligt, at både Danmark, Belgien og Serbien udvikler gode spillere i disse år: Det handler nemlig om, at der for flere år tilbage blev lavet en plan for talentudvikling, og der investeres også markant i at udvikle spillere.

Den svenske landstræner, Janne Andersson, der er under et voldsomt pres for tiden, følger med i diskussionen.

- Ser man på, hvor mange spillere de (Danmark) har ude i de bedste lande og ligaer, er det en del spillere. De har hold, som ofte klarer sig godt i Europa. Gør de noget, som vi ikke gør? Kan vi lære noget?

- Jeg siger ikke, noget er rigtigt eller forkert, men selve diskussionen efterlyser jeg lidt, siger Janne Andersson.

Også i Norge er der diskussioner om, hvordan man bringer norsk talentudvikling længere frem, og her peger den norske PSV-scout Hallvar Thoresen også på godt arbejde i Danmark. Det kan du læse mere om her.