Video : Tipsbladet
Benelux

Tror ikke på Ajax-dansker: Bliver aldrig god nok

Danske Christian Rasmussen har næppe en fremtid i AFC Ajax, lyder det fra ekspert.

Hvis man tager et kig på Christian Rasmussens statistik, ser det ud til at gå vældig godt for ham i Holland.

Den 20-årige angriber har i denne sæson scoret ni mål i den næstbedste hollandske række for Jong Ajax, og han har såmænd også fået debut på førsteholdet, hvor det er blevet til tre indhop siden årsskiftet.

Graver man et spadestik dybere, er udsigterne dog ret dystre for Christian Rasmussen i Ajax. Det mener i hvert fald Thijs Zwagerman, der er redaktør på fanmediet Ajax Showtime og følger storklubben tæt.

- Det er lidt den samme historie om og om igen med Christian Rasmussen. Han viser i sekvenser, hvor god han er, men han er overhovedet ikke stabil i sit spil, og det gør det svært for ham at komme på førsteholdet, siger Zwagerman til Tipsbladet. 

Han mener, at Christian Rasmussen, der har et år tilbage af sin kontrakt, gør klogt i at finde en ny klub til sommer.

- Jeg tror, det vil være godt for ham at blive lejet ud i næste sæson – måske til en klub i Danmark. Han er en god spiller, men jeg kan slet ikke forestille mig, at han bliver god nok til førsteholdet, siger Ajax-eksperten.

Christian Rasmussen har i denne sæson båret anførerbindet i seks kampe for Jong Ajax, og det må siges at være ganske opsigtsvækkende, men det skal man ikke lægge så meget i, fastslår Thijs Zwagerman. På Jong Ajax-mandskabet kører cheftræneren et rotationsprincip med anførerbindet, så mere end en håndfuld spillere har været kaptajn i denne sæson.

20-årige Christian Rasmussen døjer i øjeblikket med en skade, som har holdt ham ude den seneste måned.