• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Fik aldrig chancen i SL: Nyder succes i Tyskland

Foto: Getty Images

Den danske angriber Andreas Albers kan se tilbage på en karriere, der har budt på masser af divisionskampe og bare 30 Superliga-kampe. Den succes, angriberen aldrig fik i dansk fodbolds bedste række, har han fået i Tyskland, hvor han aktuelt ligger til oprykning til Bundesligaen.

Af Kenneth Jensen

Han fik aldrig stor succes i Superligaen, men angriber Andreas Albers Nielsen er eksemplet på, at man ikke behøver have haft en stor karriere i dansk fodbolds bedste række for at blive en succes i udlandet.

Andreas Albers var i mange år 1. divisionsangriber med mål i støvlerne, men det blev kun til én Superliga-sæson, hvor han scorede fem gange i 30 kampe – 23 af de 30 kampe kom som indskifter.

Alligevel er han nu en angriber, der nyder større succes end de fleste.

I sidste sæson scorede han 13 gange i 34 kampe, og i denne har han scoret to gange for Jahn Regensburg, der ligger på andenpladsen i 2. Bundesliga.

"Sportsligt er det en kæmpe oplevelse. Jeg spiller i en rigtig fed liga. Stort set hver eneste weekend er der en stor udfordring at tage fat på, og kulturen hernede er fed. Der er mange folk på stadion, og der er stor opmærksomhed. Stort set alle byer er fodboldtossede. Det mærker man virkelig nu, hvor man efter corona har givet lov til at åbne en lille smule op," siger Andreas Albers om udfordringen i Tyskland.

Kendte intet til klubben
Da angriberen i 2019 havde kontraktudløb i Viborg FF, valgte han at undersøge sine muligheder grundigt. Og hurtigt var der bid i Tyskland hos Jahn Regensburg, som Andreas Albers intet kendte til.

Klubben har en historik for kun at hente tysktalende spillere til klubben, så det var godt for Albers, at han fulgte med i skolen.

"Jeg blev inviteret ned og fandt ud af, at de gør meget ud af at scoute personen bag spilleren, fordi det er vigtigt for dem, at man passer ind i klubben. Den er meget nede på jorden og ordentlig. Her skal man være en god medspiller, og det går forud for, hvilke kvaliteter man har på banen."

"Så jeg var inde til, hvad der føltes som min længste eksamen i tysk. Jeg fyrede alle mine gloser af og håbede på, at de kunne se ud over, at jeg var den eneste ikke-tyskflydende i truppen. Det kunne de heldigvis, og et par dage efter sendte de et kontrakttilbud, vi blev enige om. Og så fløj jeg til München og røg direkte på træningslejr," siger Andreas Albers.

Danskeren har også gjort, hvad der skal til for at passe ind. Der tales ikke engelsk i truppen eller hos træneren, og han har haft privat undervisning et par gange om ugen, så det tyske hurtigt er blevet bedre.

Samarbejdet har vist sig at være godt, for parterne har siden forlænget et par gange. Senest for tre uger siden, hvor Andreas Albers, 31 år, skrev under på en aftale, der løber frem til sommeren 2024. Et signal om, at han er vigtig for klubben, og at den vil satse på ham.

Jahn Regensburg er en af de mindste klubber i 2. Bundesliga, og klubbens budget er ikke stort. Det er normalt et hold, der skal kæmpe for at undgå at rykke ud af 2. Bundesliga, og derfor er det også atypisk, at klubben ligger på andenpladsen. Men at drømme er ikke ulovligt.

"Det går rigtig fint lige nu. Jeg var for nyligt sammen med nogle fra holdet, og vi snakkede om, at man helt naturligt har fokus på, hvordan det går i de andre bundkampe. Sandhausen og Hansa Rostock spillede 1-1 – det tjekkede jeg. De kampe kigger jeg stadig mere på. Jeg kigger mere på, hvem der taber point, end hvordan det går med forfølgerne. Det tror jeg er sundt."

"Vi er klar over at vi har det laveste budget i ligaen, og der ligger nogle store, traditionsrige klubber under os, og på et tidspunkt rammer de vel også en stime. Men det er sjovere at ligge heroppe og lege med og spille en smule mere frit, end det var sidste år, hvor vi var i bund fem og havde røven i vandskorpen. Vi nyder det. Det er altid målet at nå de 40 point, som rent historisk set betyder, at man er reddet i 2. Bundesliga," siger Andreas Albers, der under alle omstændigheder drømmer om flere kampe mod de bedste:

"Jeg drømmer om at møde nogle flere Bundesliga-hold i pokalturneringen, som er rigtig fed og prestigefyldt. Og se om man kan nå langt der. Vi fik en forsmag i sidste sæson, hvor vi nåede nåede kvartfinalen. Vi røg ud til Bremen, men havde slået Köln inden. Det er rigtig fedt, og der er tryk på kedlerne. De kampe ser man meget frem til som en lille ekstra bonus i sæsonen. Lige nu går det godt, og vi ligger i toppen, og min næste drøm er – om det bliver til oprykning, hvilket nok er usandsynligt – at der bliver flere kampe mod nogle fra toppen af tysk fodbold."

Ingen Superliga-ambitioner
Med den seneste kontrakt med Jahn Regensburg har Andreas Albers afskrevet et gennembrud i dansk fodbolds bedste række.

"Det har jeg ingen ambition om. Den vurdering tog jeg, da jeg forlængede min kontrakt hernede, og den var for mig ikke svær at træffe, for jeg vil nok alle dage hellere spille en hel sæson i 2. Bundesliga, end jeg vil spille en hel sæson i Superligaen. Det har ikke været svært for mig at sige, at nu parkerer vi Superligaen og siger, at det blev det ikke til," siger Albers og forklarer, at han ikke vil spekulere i, om han skulle have haft chancen i Superligaen:

"Jeg har været tilfreds med at have lavet tocifret antal mål i stort set hver sæson, og det er også det, der har åbnet muligheden for, at jeg kunne komme herned. De har set en angriber, der er vant til at score mål og har været topscorer i stort set samtlige halvsæsoner tilbage til starten af min Vejle-tid."

"Jo, jeg har da også tænkt over, om muligheden kunne komme på et tidspunkt, men jeg har også kunnet lide udfordringen i at ligge i toppen af 1. division og spille sig til muligheden for at komme til Superligaen. Men sådan skulle det ikke være."

Andreas Albers og Jahn Regensburg skal i aktion igen på søndag, hvor der venter et opgør mod Hannover 96.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020