Foto: Getty Images
Bundesliga

Fyring i danskerklub: Tvivler på ny Dolberg-nedtur

Ken Ilsø forventer ikke, at fyringen af André Breitenreiter kommer til at ramme de to danske landsholdssspillere, der lige er hentet til klubben.

Store forandringer venter de fire danskere Robert Skov, Jacob Bruun Larsen, Thomas Delaney og Kasper Dolberg i TSG Hoffenheim.

Den kriseramte tyske klub tog mandag konsekvensen af flere måneders dårlige resultater ved at fyre cheftræner André Breitenreiter, og derfor skal de fire danskere snart have ny træner. 

Fyringen kommer kort tid efter, at Kasper Dolberg og Thomas Delaney stødte til, og særligt i Dolbergs tilfælde kan det vække en dårlig dejavú-følelse. For Kasper Dolbergs Sevilla-karriere gik for alvor i stå, da man fyrede Julen Lopetegui og erstattede ham med Jorge Sampaoli, der kom til i starten af oktober. Den karismatiske argentiner så ikke det store lys i den danske landsholdsangriber, som røg helt ud i kulden.

Et lignende scenarie tvivler Ken Ilsø kommer til at gentage sig. Viaplay-eksperten, der dækker Bundesligaen tæt i programmet Bundesliga Tor-Show, vurderer, at Dolberg og Delaneys plads i Hoffenheim-hierarkiet ikke bør give anledning til nogle bekymringer.

- Man må forvente, at de i hvert fald allerede fra start af, også med en ny træner, er højt op i hierarkiet. At det er et ønske fra sportsdirektørens stol med den kvalitet og det CV, de har, lyder Ken Ilsøs første indskydelse til Tipsbladet over de to landsholdsspilleres fremtidsudsigter. 

Dermed vurderer han ikke trænerfyringen til at have den store indflydelse for de to spillere, for både Dolberg og Delaney nåede at spille få minutter under Breitenreiter, og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. 

- På den baggrund har det ikke den store betydning, at de kommer til at skifte træner nu. Det bliver et spørgsmål om, hvem det bliver. Og så selvfølgelig den lidt uvidende position, man er i, at man ikke ved, hvordan den nye træner ser på en, og hvordan man passer ind på holdet.

- Havde Dolberg spillet fra start, og han scorede to-tre mål, og man virkelig tænkte; hold da op, han virker til at gå fuldstændig i hak med Breitenreiter, så havde det måske været noget andet. Så kunne det godt være blevet set som et nederlag pludselig at skulle skifte igen.

- Men både ham og Delaney er simpelthen ikke blevet spillet nok ind på det her hold, til at man kan sige, at det har så store konsekvenser for dem, lyder Ken Ilsøs vurdering.

Ken Ilsø lægger ikke skjul på, at han drømmer om et nyt Hoffenheim-hold, der har plads til samtlige fire danskere i startopstillingen.

Robert Skov har fået en del spilletid i denne sæson, men har misset de to seneste kampe med en lægskade. Jacob Bruun Larsen er ligeledes skadet, men selv da han var kampklar, blev han primært brug som indskifter.

Derfor venter han i spænding på at se, hvilken træner som skal afløse Breitenreiter. Her bliver det op til Bruun Larsen og Robert Skov at overbevise den nye træner om at se deres vej. 

De har tabt et gear
I skrivende stund har Hoffenheim ikke præsenteret en ny cheftræner, så lige nu vides det ikke, hvem der skal rette op på holdet, som ikke har vundet i Bundesligaen siden midten af oktober. Lige nu har holdet kun tre point ned til den plads, hvor der skal spilles om nedrykning efter sæsonen. 

Hoffenheim er da heller ikke længere den klub, den var engang under Julian Nagelsmann. Ken Ilsø vil dog ikke gå så langt som at kalde Hoffenheim for en kaosklub, selv om man fyrer sin cheftræner, lige efter transfervinduet er lukket.

- Når jeg tænker på Hoffenheim, så forventer jeg et hold, der ligger med i subtoppen, og som kan drille de helt store hold. Det kan Hoffenheim bare ikke i den forfatning, de er i lige pt.

- Man kan vel godt sige, at det her Hoffenheim-hold skal til at finde takten igen. Jeg synes også, at når man ser dem spille, så mangler der en overordnet strategi, om hvordan de gerne vil gå til kampene, siger Ken Ilsø til Tipsbladet og pointerer, at klubben har tabt et gear og at holdet ikke længere spiller så frigjort rent offensivt, som de tidligere har gjort.

Det peger igen særligt i Dolbergs retning, hvis Hoffenheim lykkes med at genfinde den offensive gnist, som tidligere har præget holdet. Danskeren har allerede nettet en enkelt gang i den blå trøje, hvilket allerede får hans pil til at pege opad efter et dårligt halvår i Spanien, og kan Hoffenheim vende skuden og få mere succes på banen, så bør Dolbergs Sevilla-mareridt ikke gentage sig - selv om han atter er vidne til en hurtig trænerfyring.