• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Victor Risager

Glad Robert Skov i Bundesligaen: Det er et helt andet niveau

Foto: Getty Images

Robert Skov har nydt sin første sæson i Bundesligaen, hvor niveauet er noget højere end i Superligaen. Og i coronapausen har danskeren fundet sig en ny hobby.

Af Victor Risager

Coronakrisen har sat Bundesligaen på pause, men før ligaen blev stoppet, havde danske Robert Skov gang i en flot debutsæson i det tyske.

Den tidligere Superliga-topscorer skiftede i sommer fra FC København til Hoffenheim, hvor han er blevet omskolet til venstre back, men alligevel har scoret tre mål på 22 kampe i Bundesliga-regi.

Skov har selv været tilfreds med sin første tid i Hoffenheim, hvor han godt kan mærke, at niveauet er højere. Det siger han i et længere interview med Bundesligaens hjemmeside.  

Læs også:Corona-krise: Silkeborg i samme dårlige båd som FCK og OB

- Jeg har været virkelig glad for mit skifte til Hoffenheim, og at jeg spiller i en fantastisk klub med fantastiske mennesker. Det har naturligvis været udfordrende i starten, og det er det stadig. Det er et stort skridt at gå fra den danske liga til Bundesligaen. Det er et helt andet niveau. Jeg tilpasser mig og prøver at blive bedre hver dag, men jeg er meget glad for at være her og spille meget, siger Robert Skov og tilføjer:

- Det er åbenlyst svært at vide, hvad man går ind til, når man skifter klub, og ens mål er at spille, men det er ikke altid så let, så jeg er meget heldig at have nydt tillid fra trænerstaben og har fået en masse spilletid. Jeg har fået en masse nye oplevelser nu, som jeg ikke havde før, så jeg tror, det har gjort mig til en bedre spiller i de sidste otte-ni måneder.

I øjeblikket bliver der dog som bekendt ikke spillet kampe som følge af coronakrisen. Siden starten af marts har Bundesligaen været sat på køl, og Skov har blandt brugt fritiden på en ny hobby: Lego.

- I begyndelsen forsøgte jeg at have nogle projekter for at holde mig optaget, så jeg fik min terrasse til at se fin ud og købte nogle møbler til terrassen for at nyde det dejlige vejr i Heidelberg. Så har jeg bygget lidt Lego og facetimet med min familie, venner og kæreste, og set film og læst bøger, siger Skov og tilføjer om Lego-byggeriet:

- Først byggede jeg en Bugatti-bil, så det var et godt projekt. Lego lavede en fantastisk bil med fantastiske detaljer, der var på næsten 4.000 stykker. Det var et helt projekt, og jeg tror, det tog omkring 25 eller 30 timer i alt, så det var et langt projekt, og det var sjovt.

Det forventes, at Bundesligaen genstartes i maj. Tidligere i april vendte Skov og holdkammeraterne tilbage på træningsbanen. 

Læs også:Bruun Larsen om Robert Skov: Godt, jeg ikke også kom ned på backen

Læs også:Tidligere SIF-spiller om Robert Skov: Han blev decideret for god til os

Læs også:Bayern München får mere Müller - ny kontrakt