Video : Tipsbladet
Bundesliga

- Hold bare strøm på mobilen, Bo Svensson

Bo Svensson er færdig i Bundesliga-bundproppen Mainz 05, men fremtiden tegner lys for den danske træner, vurderer Tipsbladets chefredaktør.

Bo Svensson har tilbragt 16 år i Mainz 05. Han startede som spiller, og efter at have udfyldt flere forskellige roller blev han cheftræner for Bundesliga-klubben.

Det var han indtil torsdag eftermiddag.

Her afleverede danskeren sin opsigelse hos Mainz 05' sportsdirektør Christian Heidel, og dermed står Bo Svensson ikke længere i spidsen for klubben. Mainz har fået en elendig sæsonstart og er ikke noteret for en eneste sejr efter ni kampe - det rækker ikke overraskende til en sidsteplads.

Forud er gået to-et-halvt år, hvor Bo Svensson har gjort det godt i Mainz, og Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen er sikker på, at den sidste tid i den tyske klub ikke har pillet ved danskerens gode omdømme.

- Han og hans agent skal holde strøm på mobilen. Det har været et rædsomt efterår for Mainz, men det er jo ikke sådan, at alle de interesserede klubber fra sidste og forrige sæson sletter ham fra listen, bare fordi han nu tager afsked med Mainz efter nogle elendige måneder i en klub, der har et af Bundesligaens mindste budgetter, siger Troels Bager Thøgersen og tilføjer:

- Det er klubber på Champions League-niveau, der har haft Bo Svensson på listen over mulige, fremtidige cheftrænere, og det vil overraske mig, hvis ikke flere af dem melder sig på banen til sommer eller inden da, hvis der er brug for en træner her og nu.

- Bo Svensson har med rette fået ry for at være en dygtig træner både taktisk og for sin mandskabspleje. Det har jo været klubber som Leipzig, Leverkusen og Dortmund, man har tænkt på i Tyskland som en næste destination, mens også Premier League har spøgt. Det kan være, der skal et mellemtrin til, men det skulle ligne Svensson dårligt, hvis han ikke har ro i maven og er klar igen om nogle måneder eller til sommer.

Danmark er helt uaktuel
Bo Svensson har flere gange været nævnt som en mulig dansk landstræner, og hans navn blev også bragt i spil som en potentiel afløser for Jess Thorup, da han balancerede på randen af knockout i FCK.

Troels Bager Thøgersen tvivler stærkt på, vi får Bo Svensson at se i Danmark.

- Han vil være en drømmetræner for en Superliga-klub, men jeg tror kun, det ville være i FC København, sekundært i FC Midtjylland eller Brøndby IF, det kunne være aktuelt en gang i fremtiden. Og det er ikke nu.

- Selv FC København ville være chanceløs i dag, hvis man da ellers havde brug for en ny mand og ikke stod med en ung træner, der nok selv skal til en stor udenlandsk liga i løbet af få år.

- Bo Svensson kan meget vel komme videre til en større klub end Mainz, så jeg har ekstremt svært ved at forestille mig, at nogen Superliga-klub har en chance, med mindre familien meget gerne vil til Danmark, hvilket der ikke har været tegn på, lyder det fra Tipsbladets chefredaktør.

Bo Svensson nåede lige akkurat at runde 100 kampe i spidsen for Mainz.