Bundesliga Mikkel Fuhr Nielsen

Pønsede på dansk retur: Nu bliver han i Tyskland

Foto: Getty Images

Den danske målmand tager en tørn mere i Bundesligaen.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Nul minutter i de seneste fire sæsoner på førsteholdet i Union Berlin er facit for danske Jakob Busk.

Kontrakten med målmanden stod til at udløbe denne sommer, men istedet for et tysk farvel, så har han valgt at sætte sin underskrift på en ny aftale med klubben, skriver Union Berlin på sin hjemmeside.

Tidligere blev det ellers meldt ud, at han ikke skulle fortsætte, men piben har siden fået en anden lyd.

- Union og Berlin er blevet mit hjem. Min tid her har været præget af op- og nedture, hvor de gode stunder overvinder de mindre gode, siger han til klubbens hjemmeside.

- At sige farvel i sidste spillerunde var meget svært for mig, så det er bare fedt at være tilbage her og fortsætte med at være en del af holdet.

Dermed lukker Jakob Busk også døren for en retur til dansk fodbold i denne omgang, som han ellers tidligere på foråret overfor Tipsbladet havde luftet sine tanker omkring.

- For mig er det ikke så afgørende, om jeg skal til Danmark eller blive i udlandet. Den samlede pakke skal være rigtig for mig, og Danmark er i princippet en mulighed, hvis det er det bedste projekt, sagde målmanden dengang.

Den bedste løsning befandt sig altså i Tyskland, hvor karrieren fortsætter. Union Berlin oplyser ikke, hvor lang den nye aftale er med deres danske keeper.

I 2016 skiftede Jakob Busk til Union Berlin fra FC København, og han har siden optrådt 57 gange for klubben. Han er i øjeblikket den spiller i truppen, der har været i klubben i næstlængst tid bag anfører Christopher Trimmel

Målmandskorpset i Union består aktuelt af danskerduoen Jakob Busk og Frederik Rønnow. Andreas Luthe drager til Kaiserslautern denne sommer.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.