• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Victor Risager

Ung dansker fik skrækstart i Dortmund

Foto: Privatbillede

16-årig dansker skiftede i sommer til Dortmund og fik en forfærdelig start. Nu nyder han imidlertid succes og har store ambitioner.

Af Victor Risager

For mange unge danske drenge og piger er det en drøm at komme til en af de helt store klubber i Europa og at spille i nogle af verdens bedste ligaer.

For 16-årige Gustav Aabro kom den drøm markant tættere på at gå i opfyldelse i sommer.

Efter en succesfuld prøvetræning i efteråret 2021 skiftede det dansk målmandstalent i sommer Lyngby Boldklub ud med Borussia Dortmund, der er en af Tysklands største klubber og mest succesfulde talentfabrikker.

Her gør han sig på klubbens U17-mandskab, hvor han har spillet fire kampe i efteråret, mens han også allerede har været udtaget til en U19-kamp. Men mens han i øjeblikket nyder succes, var starten ikke ligefrem en dans på roser.

- På det personlige plan har det været et svært første halvår, da jeg startede ud med at blive skadet i sommer og var ude i lidt over to måneder. Jeg havde rigtig meget alenetid, som gjorde det svært for mig, forklarer Gustav Aabro til Tipsbladet.

- At flytte til et nyt land som 16-årig er ikke en helt nem opgave, men jeg synes også, at Dortmund har været rigtig gode til at integrere mig. Som sagt fik jeg en svær start med en skade som holdte mig ude i det meste af sæsonen, men jeg synes, at efter jeg er kommet tilbage fra skaden og har fået spillet nogle kampe, er min trivsel så også blevet meget bedre.

Den unge dansker bor i et såkaldt “jugendhaus” - en slags lejlighedskompleks - sammen med 21 andre unge Dortmund-talenter og fortæller samtidig, at både hans familie, venner og agent har hjulpet ham godt på plads i det tyske.

Store drømme
Trods den svære start er 16-årige Gustav Aabro både glad og stolt over skiftet til Dortmund.

- Jeg er utrolig glad for at have fået chancen for at spille for sådan en stor klub. Det er selvfølgelig noget helt andet, end hvad jeg kom fra. Presset er meget større og setuppet er top professionelt, fortæller Gustav Aabro og tilføjer:

- Jeg synes, at min egen udvikling har været god, og specielt min mentale udvikling har været virkelig god. Det er klart, at når man spiller for en klub med så professionelt et setup, kan man ikke blive andet end bedre.

I første omgang har Gustav Aabro skrevet under på en treårig aftale med Dortmund. Tre år, der skal bruges på forhåbentligt at spille sig tættere på førsteholdet, som den danske kantspiller Jacob Bruun Larsen også gjorde i Dortmund for et par år siden.

- Planen for mig er at jeg skal bruge de her tre år, som jeg er hernede i til at udvikle mig så meget som muligt, og hvis jeg gør det godt håber jeg da på at bryde op igennem til førsteholdet en dag, siger Aabro, der har store drømme:

- Min største drøm er jo at blive den bedste målmand i verden, men lige nu er min drøm “bare” at komme op og få debut i Bundesligaen for Dortmund.

Foruden Gustav Aabro er der flere danske talenter i store tyske klubber. Jonathan Asp Jensen spiller for Bayern Münchens U17-hold, mens Christian Østergaard gør sig på Wolfsburgs U19-mandskab.