• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Atalanta-profil glæder sig over FCM's tilgang: Det var en fordel for os

Foto: Getty Images

Marten de Roon var glad for at se, at FC Midtjylland spillede frisk til i stedet for at forsvare sig med 11 mand. Det var dog også en fordel for Atalanta, mener han, for det gav meget plads.

Af Anders Dehn

Det kan godt være, at Marten de Roon spiller på et italiensk hold, men han er trods alt hollænder. Og tro mod sit lands traditioner sætter han pris på offensiv, chancebetonet fodbold.

Det var netop det, han så fra FC Midtjylland onsdag aften i Herning. Derfor roste han efter opgøret de danske værter for deres tilgang, selv om den i sidste ende også føre til deres endeligt.

- Jeg synes, de forsøgte at spille. Det var også en fordel for os. Jeg synes, de begyndte rigtig godt i de første 10-15 minutter. Vi forsøgte at se tingene an, men derefter synes jeg, vi spillede en rigtig god kamp. Vi angreb godt, og vi erobrede mange bolde på deres banehalvdel, så vi kunne blive farlige direkte, sagde de Roon.

- Midtjylland er et godt hold at se, for de forsøger at spille. De forsvarer sig ikke med 11 mand, men det kan også være en fordel for os, for det giver meget plads til det andet hold. Jeg synes, det er et hold, man kan være stolt af. Det er godt at se, at de ikke forsvarede sig med 11 mand. Men jeg synes, vi var bedre.

Læs også:Atalanta-boss: Ajax og Liverpool får det svært i Herning

FC Midtjylland-træner Brian Priske holdt fast i holdets vanlige opstilling, 4-2-3-1. Han havde dog også overvejet at sætte en mand mere på den centrale midtbane for at styrke defensiven, men valgte altså at tage chancen og gå med det, som holdet er lykkedes med før.

Også Atalanta-træner Gian Piero Gasperini mente, at den midtjyske satsning endte med at komme hans hold til gode.

- Efter vi kom foran, så ja, muligvis var det en fordel for os, at vi fik så meget plads på banen. Vi var dygtig til at udnytte al den plads, vi fik fra FC Midtjylland, sagde han efter kampen.

Atalanta endte på tredjepladsen i Serie A i de to seneste sæson, og i sommer var holdet få minutter fra at spille sig i Champions League-semifinalen. Den succes er funderet på højoktan, speederen-i-bund-fodbold med aggressivt pres og angreb direkte mod mål. 

Læs også:Sviatchenko: Vi havde for meget respekt for Atalanta i første halvleg

Netop de elementer lykkedes holdet med mod FC Midtjylland, mente Marten de Roon.

- Vi har spillet sammen i tre eller fire år, så vi er et rutineret hold. Derfor har vi vores måde at spille på. Vi gjorde det godt, ikke kun med at erobre boldene, men generelt. Og så har vi en dygtig træner, som er god til at forberede os til kampene. Vi har også god intensitet, når vi spiller, og vi er meget fokuseret på banen, sagde han.

Oven på 4-0-nederlaget er FC Midtjyllands næste Champions League-kamp allerede i næste uge. Der venter endnu et offensivt indstillet og angrebsivrigt hold, Liverpool.

Læs også:Priske ærgrer sig over FCM-fejl: Må hverken laves i CL eller Superligaen

Læs også:Jesper Hansen: Atalanta var gode til at straffe vores fejl

Læs også:Liverpool følger Atalanta og sejrer i FCM's gruppe

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus