• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager

Champions League: Manchester United har godt styr på tyske hold

Foto: Getty Images

Få ti stats til kampen mellem Manchester United og RB Leipzig.

Af Victor Risager

Både Manchester United og RB Leipzig kom godt fra land i Champions Leagues gruppespil i første spillerunde, og nu brager de to hold sammen på Old Trafford onsdag aften.

I den kamp er førstepladsen i puljen på spil, men også et par stimer kan fortsætte eller brydes. Således har Manchester United haft et rigtig godt tag i tyske hold på hjemmebane i de seneste knap 20 år, mens RB Leipzig er brandvarme på udebane i Champions League. Det kan du læse mere om i de ti optakts-statistikker til kampen nedenfor.

10 optakts-statistikker til onsdagens brag - leveret i samarbejde med spilxperten.com:

- Manchester United og RB Leipzig mødes for første gang i europæisk sammenhæng, og De Røde Djævle har kun vundet en af ​​deres seneste fire kampe mod tysk modstand i Europa. De har omvendt tabt to af de seneste fire.

- Manchester United er ubesejret i deres seneste 10 hjemmekampe mod tyske hold i Europa med syv sejre og tre uafgjorte. Deres sidste hjemmebanenederlag til et tysk hold kom imod Bayern München i april 2001.

- RB Leipzig har vundet begge deres kampe mod engelske hold i europæisk sammehæng uden at have indkasseret et mål - de slog Spurs samlet 4-0 i sidste sæson UEFA Champions League ottendedelsfinaler.

- Manchester United har tabt fire af deres seneste seks hjemmekampe i Champions League, mens de kun har vundet én. De fire nederlag er lige så mange nederlag, som de havde i deres foregående 71 kampe.

- Siden RB Leipzig tabte deres første to udekampe i Champions League, er de ubesejrede i deres seneste fem udekampe i turneringen, hvoraf de har vundet fire.

- Manchester United vil prøve at vinde deres to første Champions League-kampe i en sæson for ottende gang i klubbens historie. Lykkes det, vil det være kun anden gang, siden Sir Alex Ferguson trak sig tilbage i 2013, og sidst det lykkedes var i 2017/18 under Jose Mourinho.

- RB Leipzig vil være det 108. hold, Manchester United har taget imod i en europæisk hjemmekamp. De er det ottende tyske hold, der spiller på udebane mod Manchester United, og ingen af ​​de foregående syv vandt deres første besøg hos Manchester United - fem af dem tabte endda.

- Christopher Nkunku har skabt flere chancer for sine holdkammerater end nogen anden RB Leipzig-spiller i Champions League siden starten af ​​sidste sæson med 19 af slagsen, skønt hans assist til Angeliños andet mål mod Istanbul Başakşehir var hans første assist i hans 10. optræden for klubben i turneringen.

- Manchester Uniteds Bruno Fernandes har været direkte involveret i 17 mål i sine sidste 14 starter i europæisk regi for Sporting CP og Manchester United. Han har scoret 12 mål og lagt op til fem.

- RB Leipzigs Angeliño har været direkte involveret i fire mål i fem Champions League-kampe for klubben med 2 mål og 2 assists, efter at han havde været involveret i kun et mål i sine første syv optrædener i turneringen - dem spillede han for PSV og Manchester City. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020