• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Erik Sviatchenkos Instagram bombarderet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FCM-kaptajn Erik Sviatchenko glæder sig helt vildt til opgøret mod de gamle venner fra Celtic.

Af Ole Hoffskov & Anders Dehn

Erik Sviatchenko har tidligere spillet for Celtic FC. Nu skal han spille imod den skotske storklub.

Tirsdag aften tørner FC Midtjylland sammen med Celtic i anden runde af Champions League-kvalifikationen, og manges øjne vil i den forbindelse være rettet mod ulvenes anfører, der repræsenterede skotterne fra 2016 og to år frem.

Han lægger ikke skjul på, at det bliver to meget specielle kampe for ham.

- Det bliver superinteressant og sjovt. Det er sådan, jeg har det. For jeg ved, at når jeg først går ind på banen, så har jeg alle intentioner om at smadre igennem og vinde de kampe. Der er jeg fuldstændig ligeglad og håber, de spiller ad helvede til. Men efterfølgende bliver det jo sjovt at snakke med dem og se dem og komme tilbage til Skotland igen, siger Sviatchenko til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Jeg kan huske, vi var der sidst, da vi var med Rangers. Der går man jo rundt i byen, og jeg havde sagt til mine holdkammerater: "Det er altså en stor klub heromkring, Celtic. De kender mig alle sammen". De sagde bare: "Ja ja, det er fint." Og jeg blev stoppet hele tiden. Der var hele tiden folk, der skulle tage billeder og have autografer. Så fik jeg lidt den der: "Der kan I bare se, drenge. Det ér en stor klub."

- Det er jo en kæmpe klub, også i europæisk sammenhæng. Da jeg var der, var vi med i Champions League to år i streg. Ikke med kæmpe succes, men vi var der. Selvforståelsen er bare dér. Fansene blev vist også kåret til verdens bedste fans i 2017, og det har alligevel en ret stor betydning, når de får den fra FIFA. Så det er ikke bare en parentes, det ér en stor klub.

Erik Sviatchenko nåede 63 kampe med firkløveren på brystet, men opholdet i Skotland var meget op og ned for midtstopperen, der vendte retur til FC Midtjylland efter to år. De stærke bånd til Celtic er dog intakte.

- Det var et stort skifte i sin tid for mig og for klubben og som familie. Det der med, at man kommer af sted til udlandet for første gang, som man har kæmpet for, siden man var ti år. Så er jeg også bare et følelsesmæssigt menneske, som går 100 procent ind i alt, hvad jeg laver. Derfor gik jeg også 100 procent ind i Celtic, og så fik jeg også 100 procent igen af klubben og fansene og byen.

- Vi integrerede os helt vildt godt, og derfor har vi som familie og jeg som person en stor kærlighed for Skotland og Glasgow. Min søn er også født derovre, så der er selvfølgelig en nær forbindelse. Så er der også det med, at det gik så godt i så lang tid, og så føler man lidt, at det er unfinished business på en eller anden måde. At det var lige ved at eksplodere fuldstændig, indtil jeg så blev skadet.

- Og så er fodbold jo bare så kynisk nogle gange, at det går videre, mens man kommer tilbage fra en skade. Men det var fedt, så derfor er det supersjovt og underligt, at vi skal møde Celtic, lyder det fra FCM-kaptajnen.

Erik Sviatchenko så ikke selv lodtrækningen, men han blev hurtigt klar over, at FC Midtjylland havde trukket Celtic. Pludselig bimlede og bamlede telefonen.

- Det var jo helt vildt. Min Instagram... Der er anmodninger, og der står 99, og så står der bare "plus flere". Jeg tror, der er 200-250 beskeder måske, hvor der bare står "Come on" og "Vi glæder os" og "Hvad for et hold, skal du spille for?" Så det er jo morsomt, at de går så meget op i det, og det er altid med sådan en venlig tone. På Twitter er det også bare gået bananas. Så alt i alt har det været skægt at være en del af, siger Sviatchenko.

Han er sikker på, at FC Midtjylland kan trække det længste strå over to kampe.

- På det sportslige tror jeg måske, det er en meget god lodtrækningen. Selv om de har erfaringen og spillerne, men de er også i en fase af uvished. De har en ny træner, og de kommer ikke på baggrund af en fantastisk sæson. Jeg vil stadig mene, at vi kommer på baggrund af at være så tæt på og så misse det; de var trods alt langt fra.

- Så jeg tror, det bliver tæt, men jeg synes også, at vi i klubben har opbygget en form for tro på tingene. Og vi skal igennem den her runde, hvis vi skal gøre os forhåbninger om europæisk i den sjove klasse, fastslår den tidligere Celtic-spiller.

Det første opgør mellem FC Midtjylland og Celtic spilles tirsdag aften i Glasgow. Der er kickoff 20.45. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020