• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Grabara på vagt: Det vil være en modig udmelding

Foto: Anders Kjærbye/Getty Images

Kamil Grabara er godt klar over, at Galatasaray har en særdeles skarp angriber på toppen.

Af Jacob Quvang

Tipsbladet i Istanbul

Otte mål i otte kampe i denne sæson. 23 mål i 26 kampe i sidste. 

Ja, Galatasaray har ikke en hr. hvem-som-helst på toppen. Det er argentinske Mauro Icardi, som har været intet mindre end brandvarm for Galatasaray, siden han kom til sidste sommer. 

Afslutningsfoden er tæt på perfekt, og CV'et er imponerende. Han skræmmer dog ikke Kamil Grabara, som i morgen får ansvaret for at gøre det, som mange andre målmænd i øjeblikket ikke lykkes med; nemlig at afholde Icardi fra scoringer.

- Jeg har forberedt mig ligesom til alle andre kampe. Så der er intet anderledes der. Men det vil selvfølgelig være noget af en modig udmelding, hvis jeg siger, at jeg ikke ved, hvem der spiller for dem. For selvfølgelig ved jeg det. Jeg er på vagt, så lad os se i morgen, fortæller han med en tydelig ild i øjnene, der siger, at "han kan bare komme an". 


Mauro Icardi har haft enorm succes i Tyrkiet, siden han kom til sidste sommer. Foto: Getty Images.

FC København er utvivlsomt underdogs i kampene hjemme og ude mod Bayern München og Manchester United, der er gruppens øvrige to hold. På papiret er det mod Galatasaray, at pointene skal komme i hus, så den også står på europæisk fodbold til foråret, som er klubbens målsætning. 

I samtlige gruppekampe kan man forestille sig, at Grabara bliver en nøglespiller for FC København, men han lægger også ansvaret over på holdkammeraternes skuldre.

- Hvis det er nødvendigt at redde bolde, så gør jeg mit bedste for at redde dem. Så vidt jeg kan se, kan jeg ikke sikre tre point til holdet, medmindre jeg scorer et mål, siger han til stor morskab for den fremmødte presse. 

Han afviser ligeledes, at det for FC Københavns vedkommende kun handler om seks kampe i Champions League-turneringen. 

- Vi er kun 12 kampe fra finalen . Lad os sige, vi er underdogs. Jeg vil ikke lægge mig fast på, at det kun er seks kampe. Lad os spille hver kamp og se, hvor det bringer os. Så kan vi tale.

Er for dårlig til at nyde det
Først gælder det Galatasaray på fjendens territorium onsdag aften. Her kommer der utvivlsomt smæk på fra tilskuerne, og det er rutinerede Rasmus Falk også ganske klar over. 

- Vi lægger mærke til det. Der er forskel på at spille for 0 mennesker eller 50.000, men det kommer ikke til at ændre noget i forhold til måden, vi gør tingene på, lyder det med en sikker stemme. 

Det er tydeligt at mærke, at den hektiske atmosfære er noget, som Rasmus Falk ser frem til, omend han ikke lægger særlig meget mærke til det, når først bolden ruller.

- Jeg prøver at tage det ind. Når man er i kampen, er det svært at tænke ”wow, det er fedt, det her”. Man er typisk i opgaven, og jeg er måske også for dårlig til at nyde tingene i forhold til, at det bliver så nørdet, hvad man vil i kampen og de små detaljer i det. Jeg prøver at suge det hele til mig.

Han erkender, at det var en "wow-oplevelse", da FC København senest spillede i Tyrkiet mod Trapzonspor for lidt mere end et år siden.

Så må tiden vise, om det også bliver en sådan oplevelse, når FC København-spillerne om mindre end 24 timer løber ud på Rams Park.