Video : Tipsbladet
Champions League

Jacob Neestrup må være rødglødende

Tipsbladet sætter lup på Champions League-braget på Etihad Stadium mellem Manchester City og FC København.

Manchester (Tipsbladet)

Manchester City - FC København 3-1 (3-1)
1-0 Manuel Akanji (5.)
2-0 Julian Alvarez (9.)
2-1 Mohamed Elyounoussi (29.)
3-1 Erling Haaland (45.)

FC København var overmatchet i lange perioder af opgøret, hvor man måtte løbe et hav af meter efter Manchester Citys dygtige boldspillere. I glimt var FCK også toneangivende som efter deres scoring og ikke mindst på lægterne.

Her er Tipsbladets karakterer til FC Københavns spillere:
Kamil Grabara - 1
Av, min arm hvor så Kamil Grabara skidt ud efter ni minutter, da han tabte bolden i eget net. Meget ukarakteristisk fejl af polakken, der ellers er blevet rost så meget for aldrig at begå de helt store blundere. Kunne ikke gøre meget ved Manchester Citys øvrige scoringer og havde derudover nærmest ikke en redning.

Peter Ankersen - 1
Jacob Neestrup gik med rutinen på højre back, men Ankersens erfaring blev slet ikke udnyttet, da han var alt for langt væk fra sin markering af Manuel Akanji ved føringsmålet. Det var ren alibi-opdækning af Ankersen, der også smed et par gode indlægsmuligheder forbi sine medspillere.

Denis Vavro - 3
Kigger man udelukkende på lystavlen, så kan det ligne en hård aften for Denis Vavro, men han kom faktisk i vejen for rigtig meget. Han fik ryddet op efter William Clem, vristede bolden fra Haaland og blokerede et par Manchester City-afslutninger. Der var også et par klassiske Vavro-detaljer af den slags, hvor man ikke helt ved, hvad man skal tænke.

Kevin Diks - 2
Hollænderen skal sammen med sine forsvarskollegaer hjem og øve defensive dødbolde. Det går ikke, at der lukkes to mål ind på ti minutter efter standardsituationer.

Scott McKenna - 2
Erling Haaland kom til meget lidt, men da det endelig gjaldt, stod Scott McKenna simpelthen for langt fra nordmanden, der fik lov at tage bolde ned i feltet. Her var skaden sket, selvom Haaland også skal have kredit for sin aktion.

Elias Jelert - 2 (ud 78.)
Der var for meget sløseri fra Elias Jelert, der fik lov til at spille til venstre. Havde flere dårlige boldtab, men hans arbejdsindsats var der som vanligt ikke en finger at sætte på.

Mohamed Elyounoussi - 4
Nordmanden har været en af FC Københavns bedste i denne sæson på højre kant, men nu har han også bevist, at han kan spille på midtbanen. Bevares, han fik lov til at løbe i cirkler omkring Manchester City-spillerne, men han kunne som en af få tage fat i kuglen inde centralt. Stor kadeau for scoringen, som var meget veludført i samarbejde med Orri Oskarsson.

William Clem - 2 (ud 68.)
Midtbanemanden fik sin første start i flere måneder, og det var en stor mundfuld for ham i maskinrummet. Han havde en vigtig blokering, men der var også nogle svipsere undervejs.

Victor Froholdt - 2 (ud 58.)
Den unge mand fik lov til at jagte lyseblå fodboldtrøjer i 57 minutter. Gjorde det egentlig fint, men det blev aldrig en kamp, hvor han kom til sin ret. Havde en stor mulighed til at indlede anden halvleg på, og der ville lidt mere skarphed have pyntet.

Orri Oskarsson - 3 (ud 68.)
Islændingen fik en meget sjælden startplads, og man må sige, at han kvitterede for tilliden. Hans assist til Mohamed Elyounoussi var helt eminent, og så formåede han også at vinde et par offensive dueller, men også hans aften bestod mest af alt i at starte københavnernes første pres.

Elias Achouri - 3 (ud 58.)
Tuneseren var overmatchet på mange parametre, men han var alligevel en af få, der kunne gøre noget rent offensivt. Formåede at holde fast i bolden på Manchester Citys banehalvdel, omend det ikke blev til lange passager med FCK-boldbesiddelse.

Indskifterne:
Roony Bardghji - 2 (ind 58.)
FCK's fans råbte som vanligt efter svenskeren, og de fik ham også i aktion, men meget mere end det, bidrog han ikke med.

Magnus Mattsson - 3 (ind 58.)
Han kom ind med noget gåpåmod og kom faktisk også til et par fine chancer. Kunne med lidt mere held og ikke mindst skarphed have scoret mod Manchester City igen.

Oscar Højlund - 2 (ind 68.)
Midtbanemotoren kom ind på et utaknemmeligt tidspunkt, hvor kampen reelt var afgjort.

Andreas Cornelius - 2 (ind 68.)
Han skulle ind og bidrage med noget højde og drøjde. Medspillerne forsøgte også at ramme ham, men det blev aldrig rigtig farligt.

Birger Meling - UB (ind 78.)
Fik for kort tid på banen og er derfor uden for bedømmelse.

Træneren:
Jacob Neestrup - 2
FCK-chefen skal have roser for at gå med den formation, som fungerede i det omvendte opgør. Og i lange perioder havde han også fået indstillet sit hold godt i det etablerede spil, men det må alligevel gøre ham rødglødende, at man i løbet af kampens første ti minutter lukker to mål ind efter dødbolde. Træneren bærer naturligvis også et ansvar for, at hans mandskab er indstillet rigtigt fra første fløjt, og her var københavnerne lammet til at begynde med.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.