• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

- Jeg var da øv over, at Ståle ikke kom

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Heltene fra det FC København-hold, der i 2006 slog Manchester United, blev onsdag aften hyldet i Parken, men én vigtig personlighed glimtede ved sit fravær.

Af Jacob Quvang

Mange husker det FC København-mandskab, som i 2006 leverede en af de allerførste magiske europæiske aftener i Parken. Takket være Marcus Allbäcks kludderkasse vandt man 1-0 mod Manchester United, som blandt andet havde Sir Alex Ferguson på sidelinjen og verdensstjernerne Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo med i startopstillingen.

17 år efter gentog FC København den triumf, da man onsdag aften på ny slog Manchester United - denne gang med 4-3. 

En stor dag i Parken, og en stor dag for mange af "heltene" fra 2006, som blev hyldet af FC København før kampen, hvilket klubben også markerede på i et opslag på det sociale medie X. 

Naturligvis kunne alle fra dengang ikke komme, og den måske største af dem alle var fraværende. Ståle Solbakken var cheftræner på det tidspunkt, og han var blevet inviteret med til gårsdagens hyldest. En invitation han dog afviste, fortalte han til norsk TV 2. Her begrundede Ståle Solbakken fraværet med, at nogle personer i klubben gjorde noget, som er svært for ham at tilgive. Ståle Solbakken blev fyret som FCK-træner tilbage i 2020.

En af dem, som er rigtig ærgerlig over ikke at få hilst på sin gamle træner, er Jesper Christiansen. Tipsbladets nye fodboldekspert var en af de spillere, som blev hyldet, men han savnede altså Solbakken.

- Jeg havde håbet, at der kom så mange som muligt. Vi var 13-14 spillere, og vores tidligere behandler Jesper Larsen var der også. Vi var da flere, der havde ønsket, at Ståle også var der, for han var så stor en del af den periode. Jeg var da øv over, at han ikke kom, det havde jeg da håbet på, siger Jesper Christiansen. 

Har du stadig kontakt til ham? 

- Det er et stykke tid siden, jeg har snakket med ham, men da han stadig boede i Danmark, mødte jeg ham nogle gange, når han var ude og løbe, da vi begge boede i København, siger Christiansen til Tipsbladet. 


Jesper Christiansen i aktion mod en ung Wayne Rooney i 2006. Foto: Getty Images.

Til gengæld havde Jesper Christiansen en fremragende aften, som bragte et væld af minder frem. Det kildede i målmandslapperne, da han og resten af de gamle FCK'ere blev hyldet nede på banen, hvor de fik overrakt vimpler og fik gået en æresrunde. 

- Man fik lyst til at gå ind på banen, for man kan mærke, at de oplevelser, man selv har fået derinde, de kom lige pludselig tæt på igen. 

Det er dog mange år siden, at han og hans 2006-holdkammerater betrådte græsplænen. Nogle år siden er det også, at han har set nogle af de holdkammerater, han har delt store triumfer med.

- Hvis du kigger på en som Atiba Hutchinson, og han er selvfølgelig også lige stoppet i sommer i en alder af 40 år, så ligner han sig selv, som da jeg spillede med ham. Der er selvfølgelig nogle, der har fået lidt mere på sidebenene, som man tog lidt fat i, men ellers ligner mange af dem sig selv.

Det afspejler billedet fra FC Københavns X-profil også meget godt. 

Ikke større end 2006
Engelske medier kunne dagen derpå slagte Manchester United-holdet, som pludselig får meget svært ved at spille sig videre i Champions League. Reporteren fra Daily Mail skrev blandt andet i sin kampreportage, at sejren i går er mere berømt end sejren i 2006. 

Den påstand er Jesper Christiansen dog ikke helt enig i. 

- Arh, nej, lyder det bestemt efter en lille tænkepause.

- Ej, det var en speciel kamp i går. Fantastisk resultat, men en kamp hvor man sad efter 25 minutter og tænkte: ”av, den bliver ikke sjov, den her”. Da målet til 1-2 kom, ændrede hele stemningen og troen sig i Parken. Det var en kamp, der havde det hele. Selv med ti mand kom de bagud, men så fik kampen den afslutning, den gjorde.

- Så det var en speciel oplevelse og meget anderledes end det, vi var vidne til at opleve dengang. Da var det en tæt kamp hele vejen igennem, hvor den her... altså syv mål i én kamp – det var fantastisk at være tilskuer, fortæller Jesper Christiansen dagen derpå.

Det er der nok mange tusinde mennesker, som er enige med den tidligere FC København-keeper i.