Champions League Oliver Okstrøm

Karakterer: Et lysglimt på en kulsort aften

Foto: Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på Champions League-kvalifikationskampen mellem Benfica og FC Midtjylland.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland blev sat godt og grundigt på plads mod Benfica, som tog en sikker 4-1-sejr, som sagtens kunne være blevet større. Karaktererne afspejler, at det er en modstander af meget høj karat, som midtjyderne var oppe mod.

Elias Olafsson - 3 bolde
Den islandske målmand havde sådan set en fin start på kampen, men det ser aldrig godt ud, når målene hagler ind om ørerne. Det skal dog med, at han også diskede op med redninger, der trods alt fik det endelig resultat til at se pænere ud.

Juninho - 2 bolde
Der blev vist stort overskud med et løb frem i første halvleg, men det blev overskygget af problemerne i defensiven, hvor han også selv leverede skidt spil ved 0-2-scoringen. 

Erik Sviatchenko - 2 bolde
Det blev til en stor fejl i slutningen af første halvleg, der kunne være endt galt for ham, og så havde han sit at se til mod en meget dygtig Benfica-offensiv, hvor han til tider også fik sat en stopper for deres angreb.

Henrik Dalsgaard - 2 bolde
Det var hans mand, der scorede ved de to første mål, hvor han virkede til at være ligeså sat af som resten af holdet. Han mistede dog ikke modet og prøvede også på lidt offensivt

Nikolas Dyhr (ud 62.) - 1 bolde
Blev tørret ved 0-1-målet, og havde helt klart nogle vanskeligheder med sit eget spil. Med en formation med wingbacks skal den position gerne bidrage med en del, så det ikke bliver op til de tre forreste, og det var ikke godt denne aften.

Oliver Sørensen - 2 bolde
Med mangel på midtbanespillere var Sørensen manden, der blev kastet ind mod stjernerne. Det betød, at han havde rigtig meget på sin tallerken, som nogle gange medførte nogle fejl, som gjorde modstanderne farlige.

Charles - 2 bolde (ud 78.)
Det var ikke alt, der var godt fra brasilianeren, som slet ikke havde et ben til jorden i opgøret. Ganske enkelt. Derfor virkede han også hurtigt i anden halvleg til at være helt tom for kræfter, som også kostede i opdækningen.

Joel Andersson (ud 67.) - 2 bolde
Den svenske wingback havde det ikke let, og han prøvede derfor at gøre det simple. Meget blev det derfor ikke til for ham

Pione Sisto - 4 bolde
I første halvleg var han meget i hopla, og selvom han ofte var hårdt presset af modstanderne, så fik han lavet en del gode ting offensivt. I anden halvleg faldt han lidt ned, hvor det nok heller ikke var så sjovt at være FCM-spiller, men havde alligevel overskud til en 'Panenka' på det straffespark, som han sendte i kassen. Et lille lysglimt på en kulsort aften.

Sory Kaba (ud 67.) - 3 bolde
Det blev faktisk til et par helt fine perioder for angriberen, som særligt i spillet udenfor feltet var godt. Samtidig hjalp han også godt til i det defensive arbejde. 

Anders Dreyer (ud 46.) - 2 bolde
Han gør det generelt rigtig godt i Superligaen, men i Europa har han haft det svært i denne sæson. Det gjorde sig også gældende i denne kamp, hvor han aldrig fik helt fat i kampen og havde flere boldtab. Det kan godt se ud til, at han simpelthen blev overmatchet.

INDSKIFTERE:

Edward Chilufya (ind 46.) - 2 bolde
Det var meget begrænset, hvad der kom fra ham i opgøret. I anden halvleg blev der skruet meget op, og han kom tit til at stå meget alene i offensiven.

Paulinho (ind 62.) - 4 bolde
Det var ham, der fik fremtvunget straffesparket, og han fik vist noget af det, som der skal til på en wingback, hvis der skal ske noget fra den position. Presser Dyhr en del på den plads nu.

Mads Døhr Thychosen (ind 67.) - 3 bolde
Det blev lidt mere af det samme som Andersson, og så kunne han komme ind med noget ro efter en periode, hvor de var blevet sat godt på plads. 

Gustav Isaksen (ind 67.) - 3 bolde
Det var først til sidste i kampen, at han fik vist nogle af de ting frem, som han godt kan, og det er trods alt et godt signal at sende, at han giver den alt indtil det sidste. Men inden var det lidt tyndt fra ham.

Chris Kouakou (ind 78.) - UB

TRÆNER:

Henrik Jensen - 3 bolde
Der var blevet talt om, at FC Midtjylland ville være verdensmestre i forberedelse, men der var foruden målene mange situationer, hvor Benfica fik det hele til at se meget nemt ud. Derfor må portugiserne også have været godt forberedte. Han havde dog sat holdet godt op, og i første halvleg var der da også perioder, hvor de havde deres muligheder.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.