• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Manchester City - Lyon

Foto: Getty Images

Pep Guardiola står med en gylden mulighed for at nå sin første Champions League-semifinale i fire år, når Manchester Lyon møder Lyon i Lissabon.

Af Lars Gram-Hanssen

Tid: Lørdag klokken 21.00
Sted: Estadio Jose Alvalade, Lissabon
TV: 3+

Holdnyt:
Manchester City
Pep Guardiolas mandskab har haft en svær sæson i Premier League, hvor man sluttede langt efter Liverpool, og de detroniserede mestre blev også elimineret fra FA Cup'en af Arsenal. Til gengæld så det overbevisende ud, da City i sidste uge sendte Real Madrid ud af Champions League efter en 2-1-sejr på Etihad Stadium.

Manchester City må klare sig uden den skadesramte Sergio Agüero, og dermed bliver der genvalg til Gabriel Jesus, der blev matchvinder mod Real Madrid. 

Guardiolas mandskab tabte i sidste sæson på hjemmebane til Lyon i Champions League, men må forventes at snuppe sejren i Lissabon. City har dog tidligere vist gummiben i Europa, hvor man er blevet slået ud af undertippede hold som Monaco og Tottenham. 

Lyon
Lyon sluttede på syvendepladsen i den forgangne Ligue 1-sæson, men franskmændene formåede at levere overraskelsen mod Juventus, hvor man gik videre på reglen om udebanemål. Og det var ikke ufortjent, at Lyon snuppede kvartfinalepladsen. 

Joachim Andersen startede på bænken mod Juventus, og det forventes ikke, at danskeren starter inde mod Manchester City.

Forventede startopstillinger:
Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Foden, Jesus, Sterling

Lyon (3-5-2): Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal - Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet - Dembele, Depay

Bud på resultat:
Lyons sejr over Juventus var imponerende, men Torino-klubben er inde i en svær periode. Guardiolas mandskab så til gengæld stærke ud mod Real Madrid, og bør tage semifinalepladsen. Buddet herfra lyder på en 2-0-sejr til Manchester City.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020