Champions League Mikkel Fuhr Nielsen

Reddede kæmpebrag: FCM skal have al æren

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Viaplay Group ville ikke betale for at vise FC Midtjyllands brag mod Benfica, men nu kan danske fans alligevel se opgøret, da Arbejdernes Landsbank, TV Midtvest og FC Midtjylland har indgået et samarbejde.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Allerede mandag hang der sorte skyer henover kæmpebraget mellem FC Midtjylland og SL Benfica i tredje kvalifikationsrunde af Champions League.

Det fortalte FC Midtjyllands kommercielle direktør, Jacob Jørgensen, til Tipsbladet, der på daværende tidspunkt ventede på en afklaring fra Viaplay Group, om de ville købe rettighederne til at vise opgøret på dansk tv.

Den kom senere samme dag, og det var nedslående nyt. Viaplay Group valgte ikke at købe rettighederne til at vise kampen på dansk tv.

Nu er der så landet en glædelig nyhed for danske fodboldfans, da Arbejdernes Landsbank, TV Midtvest og FC Midtjylland har indgået et samarbejde om at købe kampen og vise den på TV Midtvests hjemmeside.

- Helt grundlæggende så er det FC Midtjylland, der skal have æren. Det er dem, der har sat en proces igang, og på et tidspunkt spørger de, om det er noget, vi ønsker at være med i og det er der ikke noget, vi hellere vil, siger branding- og kommunikationsdirektør hos Arbejdernes Landsbank, Peter Froulund, til Tipsbladet om deres deltagelse i samarbejdet, inden han fortsætter.

- Vi vil også gerne have, at dels vores logo bliver vist, men også at rigtig mange FC Midtjylland-fans og generelt fans, der følger danske hold i Europa, får muligheden for at se den.

Processen om købet af kampen startede i dag, og så er der blevet handlet hurtigt mellem de tre samarbejdspartnere. Der er også blevet lagt et beløb for at kunne vise kampen, men den del vil Peter Froulund ikke løfte sløret for.

- Nej, det vil jeg ikke. Det er bedst sådan, men jeg kan godt forstå, at du spørger, siger han til Tipsbladet, uden at ville komme det nærmere.

FC Midtjylland tager hul på tredje kvalifikationsrunde i Champions League klokken 21.00 på Estadio da Luz mod SL Benfica. Returopgøret spilles i næste uge på MCH Arena.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.